16 Temmuz 2023 - Pazar

Aya gidecekken vergi cenneti olduk!

Aya gidecekken vergi cenneti olduk!

Yazar - Bulut Kutlu
Okuma Süresi: 3 dk.
Bulut Kutlu

Bulut Kutlu

-
Takip EtGoogle News

 

2023 yılında herkes bir Türk vatandaşının aya çıkacağını beklerken yıl ortasında vergilere yapılan zam yağmuru ile beraber ülkemiz birden bire vergi cennetine döndü. Bence aya çıkmanın tam zamanı, bu hızla aya değil Mars’a çıkmalıyız! Şaha kalktıkça kalkıyoruz maşallah…! 
Herkes bilir yeni doğan bebeğin ağlaması için poposuna vurulur. Bir bebek doğduktan sonra ebe ve doktorlar ne yapmışlarsalar bebek ağlamamış. Bebeğin nefes alıp ağlaması gerekiyor ama bir türlü bebek ağlamamış, orada bu olayı gören bir hasta bakıcı hemen gelip bebeğin kulağına bir şeyler fısıldamış. Bebek birkaç saniye geçmeden avazı çıktığı kadar ağlamaya başlamış. Doktorlar merak edip hasta bakıcıya bebeğin ağlaması için kulağına ne fısıldadığı sormuşlar hasta bakıcı hemen yanıtlamış;
“Bebeğe “TÜRKİYE’DE DOĞDUN” dedim …!”
Evet maalesef durumumuz bu bebeğe “Türkiye’de dünyaya geldin” denildiğinde ağlamış peki biz ne yapalım? Yaşadığımız güzelim memleketi zam Cenneti haline getirenlere mi yanalım? Kaderimize mi ağlayalım? 
Zam yapmak için elin oğlunu taaa İngiltere’lerden  getirmenize gerek yoktu Nureddin Nebati kardeşimize söyleseydiniz bu zamları rahatlıkla yapabildi! 
Anlayacağınız mekanizma çökmüş “iflas eden esnaf borç defterini karıştırırmış’ bizim ekonomistler de iflas etmeden önce vergilere sarılırlar. Vergi demek fakirlik ve sefillik demektir. Giderek daha çok fakirleşeceğimiz kesin. Bence bu günleri aratacağız gibi…
Ülkemizde 60’tan fazla vergi çeşidi var, üstüne üstlük verginin vergileri var. Faiz var, enflasyon var. Sonrasında ise sefillik ve açlık var! Bunu görmeyecek kadar kör olan bir millet ayada gitse marsada gitse inanın değişmeyecek ve sabır ile şükrü teselli olarak benimseyip sorgulayıcı olmayacaktır. Güdülen bir koyun gibi “aya yol yaptık” deseler bile tüm kalbi ile inanacaktır, pardon iman edecektir! 
Seçim öncesi yerli montaj (!) TOGG arabası, petrol ve doğalgaz bulundu hikayeleri, bir ay doğal gaz faturalarının üstünün çizilmesi vaadler ve sonrasında vergi, zam furyası peki şimdi size soruyorum; Meclis grup toplantısında inşirah (ferahlık) suresini okuyup, ferahladıklarını söyleyenler halkın ferahlayıp, ferahlamadığını hiç mi merak etmiyorlar?
Yakında pek yakında kominist sistemle yönetilen ülkeler Türkiye modeli diye yeni vergi çeşitleri geliştirecekler sistemimizin adı yarı başkanlıksa da bence kominist sistem olarak değişse çok daha iyi olur. Hangi yönetim sistemi olursa olsun mevcut yönetimden çok daha iyidir.

#
Yorumlar (2)
Ali seven
16.07.2023 12:43
Sayın bulut bugün akaryakıta tarihin en büyük zammı yapıldı hükümeti tebrik ederim bence aya çıkmaya gerek yok zaten uçuyoruz maşallah devamkeeee
Mustafa
16.07.2023 12:26
Eğleniyormuyuz
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları