19 Şubat 2023 - Pazar

Günaydın Türkiye…

Günaydın Türkiye…

Yazar - Bulut Kutlu
Okuma Süresi: 3 dk.
Bulut Kutlu

Bulut Kutlu

-
Takip EtGoogle News

Önceki gün İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir açıklama yapıyor ve diyor; "Bütün gazetelerin ve televizyonların yanında olduğumuzu ilan ediyorum"

Vah vahhhhh 15 Temmuzda bir gecede 500 yayın kuruluşu kapatılıyor, taşınır taşınmaz mallarına el konuluyor kimseden tııısss yok bugün çıkmışlar basın özgürlüğünden bahsedip, basının yanındayız diyorlar!

Günaydın Türküye, günaydın Akşener, günaydın siyasiler….

Gazeteler, TV’ler kapatılırken bunun sonucu hiç mi düşünülmedi? Gazeteler kapatılırken geriye kalan gazetelerin iktidar yanlısı olacakları ve bu toplumun sağır, dilsiz olacağı hiç mi düşünülmedi?

Geçin bunları baylar bayanlar….

Kapanan gazetelerde mal ve eşya tespiti yapılırken WC peçetesi, sabun, paspas tutanak listelerinde yer aldı ve TMSF bu meteryalleri ihale yoluyla sattı (!) Gazete sahipleri dertlerini anlatacak bir TV veya gazete bulamadı. “Bizide kapatırlar” diye hiçbir mağdur gazeteciye tek bir satır bine yer verilmedi. Şimdi kalkmış bana ‘basına sahip’ çıkmadan, basın özgürlüğünden bahs ediyorlar. Geçin bunları kardeşim geçin.

Deprem sonrası basının içinde bulunduğu vahamet anlaşıldı anlaşılmasına da iş işten geçti…. Bundan sonra bu ülkede gerçek, tarafsız ve özgür basını göremezsiniz. Halk olarak da haksız yere kapatılan gazetelerin arkasında durulmadı ve ağır sonucun faturası yine bu halka kesildi.

Basın susturulursa, gerçekler örtbas edilirse, iktidar yalakacılığı yapılırsa, medya tekelleştirilirse ve başına bir memur atanırsa bu memurda iktidarın bir görevlisi ise ayrıca trolleri besliyorsa memlekette gerçek basın kalır mı? Medyanın tarafsızlığını yok edersen kendini yok etmiş olursun. Bu toplumun bunu hala anlamamış olması ise çok daha vahim. Halk baskılara seyirci kaldıkça güçlünün zulmü artar, zulüm arttıkça toplumsal barış ve huzur tamamen yerini büyük bir belirsizlik ve kaosa bırakır. Bugün yaşadıklarımız ve şahit olduklarımız gibi.

Yapılan haksızlıklara, yolsuzluklara, usulsüzlüklere ve zulme seyirci kalıp, ‘nasıl olsa bana dokunmazlar’ dersen gün gelir bu zulüm sana da dokunur! Geçmişte bunu gördük, arkadaşını ispiyon edip, suçlayanlar gün gelip kendileri de aynı akıbet uğradılar. Toplumun çürümüşlüğünün altında yatan gerçekler de bu işte! Zulme sessiz kalırsan hatta alkışlarsan zulüm döner dolaşır sana da dokunur.

Basına yönelik sansür, baskı, kapatmalar bu topluma yapılmış en büyük ihanettir!

Artık gözünüzü açın, korkmayın en büyük güç halkın gücüdür sesinizi kesene direnin, haksızlık yapanlara karşı dik durun, haykırın ve basına sahip çıkın. Basın özgür oldukça halkta özgür olacaktır, halk olarak kendi kaderinizi kendiniz belirleyin, korku imparatorluğunu yıkın artık. UYAN ARTIK TÜRKİYE…

#
Yorumlar (13)
M Salih atsan
22.02.2023 03:44
Bakın değerli basın mensupları bulut kutlu kardeşimiz çok iyi bir meseleye parmak basmış bugün bana yarın sana baskıcı rejimler ülkeleri her zaman bölmüş ve bölecektirde basını susturmak halkı susturmaktır. Tebrikler size
Mehmet Sönmez
21.02.2023 02:23
Zulümün sonu yoktur Hz. Ali “zulümler arttıkça depremler olur” demiştir. Herkes artık aklını başına toplasın ve sine-i millete dönsün. Tebrikler dostum.
Kadriye demir
20.02.2023 14:53
Bulut bey dizi can-ı gönülden kutluyorum bu ülke birilerinin değil hepimizindir.
Selami Türk
20.02.2023 14:52
Eleştiri olmaz ise doğrular nasıl bulunacak? Siz tarafsız medyayı bitirin sonra saç baş yolun olacağı buydu küfür devam eder zulüm devam etmez !
Ali İhsan tuzcuoğlu
20.02.2023 14:50
Eğer bir devlet WC peçetesine muhtaç ediyorsalar vay halimize
Halo
20.02.2023 02:14
Vay ellerine sağlık uzun zamandır böyle bir yazı okumamıştım. Ciğerime biraz su serptin iki gözümmmm
Veysel Furkan
20.02.2023 02:12
Bu yazıyı okuyan gazetecilerin yüzü hiç kızarmıyor mu?
Rahim Doğan
20.02.2023 02:10
Dik duran ve omurgası olan gazeteciler sekam olsun
Meryem Çelik
20.02.2023 02:09
Basını hizaya getiren iktidar baltayı ayağına vurduğunun farkında bile değil. Hitlerde zamanında bu taktiği uygulamıştı ana sonunda Almanya ikiye bölünmüştü!
Ali aydın
20.02.2023 02:06
Doğrudur ayet özetle şöyle söylüyor; “zulmedenler cehennem ateşinde yanarlar. Zulme meyil gösterenlere ise bu ateş dokunur.”
Kadir
19.02.2023 20:13
Ağzınıza yüreğinize sağlık yerinde bir tesbit ve gerçekler herzaman acı gelir Yani anlayan sivrisinek saz anlamayana davul zurna az selamlar güzel Dosttum benim
Fatih yaldar
19.02.2023 19:38
İşte bu böyle bir tazıyı çerçeveletip her yere asmak gerekir
19.02.2023 13:52
Yerden göğe kadar haklısın Hak elbet birgün tecelli edecek bu dünya Saddama kalmadı sonu hüsran oldu
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları