13 Ekim 2023 - Cuma

Eeee emekli amcam, bu işin lolosu da var!

Emeklinin çilesini uğradığı haksızlıkları bu sütunlardan dile getirmiştik. Ama ne hikmetse kimseden bir ses çıkmayınca bu kez emekliye reva görülen çile yetmiyormuş gibi enayi yerine konulmaya başlandı.

Yazar - Bulut Kutlu
Okuma Süresi: 4 dk.
Bulut Kutlu

Bulut Kutlu

-
Takip EtGoogle News

 

 

 

Zam beklenirken bir kereye mahsus alın size 5 bin TL dendi.

Üstelik bu büyük bir müjde olarak dillendirildi. Hani sıkıştıklarında Aya çıkacağız, Gabar’da petrol bulduk, Karadeniz’de doğalgaz rezervine rastlandık gibi klişe müjdele var ya ondan beter.

 

Bu milleti ne hale getirdiler ya…

 

Stockholm sendromu var ya herkes bilir, celladına aşık olmalar falan filan, açın okuyun tarih yalan söylemez. Ayıptır söylemesi vurdukça daha tatlı geliyor ve daha da vur, vur diyor. 15 milyon emekliyi mağdur etti, yarın seçim olsun oylarını artırarak yönetime tekrar aynı kişiler gelecek! Bu millet acıdan, çilede, zorluktan zevk alıyor!

 

15 milyon emekliye haksızlık değil zulmettiler tısss, yok şimdi de dalga geçiyorlar. Geçin dalganızı Allah kerim.

 

Öyle bir korku imparatorluğu yaratıldı ki bu ülkede insanlar hakkını aramaktan dahi korkar oldular. Aman eleştirirsek sülalemizi kurutacaklar korkusu var hani yalan da değil valla, değil sülalenizi kavminizi bile alimallah helak ederler (!)

 

Dün mazlum insanlara korkudan ses çıkaramayanlar bugünü hiç mi düşünemediler? Aynı zulmün başlarına da geleceğini hiç mi tahmin edemediler?

 

“Bugün sana yarın bana” metaforu hiç mi akla gelmedi? Duyarsız bir toplumda yeni yeni mağdur sınıflar ortaya çıkar, bugün emekli mağdur, yarın işçi ve ertesi gün bir başka sınıf…

 

Bu böyle sürüp gider.

Velhasıl kelam birilerine 5-10 aylık maaş birilerine sefiline bir hayat.

Peki bu bilinmiyor mu? Görülmüyor mu? Görülüyordu elbet ama kardeşim yine sandık gelince tablo değişmiyor!

Demek ki bu insanlar aç ve açıkta kalmaktan memnun!

“Bülbülü altın kafese koymuşlar ah vatanım demiş” altın semerden bahsetmeyelim bize yakışmaz.

 

Dediğim gibi “ne ekersen onu biçersin” bence kimsenin şikayet etmeye hakkı yok. Demek ki biz bunu hak ediyoruz ki seçtiğimiz insanlar bizlere bunu reva görüyor. Eyvallah kardeşim sizde bir suç yok bütün kabahat sizleri bu göreve getirenlerde…

 

Emekli amca bence sen otur oturduğun yerde şükret. Ya maaşından kesinti yapsalardı ne olacaktı? Her şey bir imzaya bakıyor bir sabah kalksa ve rüya gördüm emekli vatandaş çok maaştan yakınıyordu (!)

Hemen yeni bir KHK hazırlayın maaş kesintisine gideceğim dese ne yapabileceksiniz? Elinize pankart alıp yürüyebilecek misiniz? Tepki gösterebilecek misiniz? Eleştirebilecek misiniz?

Hiçbir şey de yapamazsınız çünkü her şey tek bir kişin iki dudak arasından çıkacak sözcükte…

 

Ortada Arap dünyası varsa yürü, Kürt dünyası varsa yürüme, hak arayışı varsa yine yürüme….

 

Eeeee mağdur emekli amcam ve diğerleri ne yapacak? Siz oturun oturduğunuz yerde size söz hakkı verilmemiştir. Siz hak talep edemezsiniz. Verilirse alırsınız verilmez ise kader planı deyip geçersiniz. Tıpkı Che Guevara‘nın dediği gibi; “Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun olan kölelerdir."

Eeee emekli amcam siz halinizden memnun değil misiniz?

Bence bu işin daha lelesi, bu işin lolosu da var…!

#
Yorumlar (4)
Nesrin
18.10.2023 20:54
Ülkeyi sattılar hala doymuyorlar ilginç
Leyla Aslan
17.10.2023 13:47
Bu insanlar nasıl biliyor musun? Koyun gibi… arkadaş bu emekliler dernekleri ne yapıyor seçim zamanı zıplatsın hoplarsın sonra oturur protokol ziyaretlerine başlarsın gerçekten bize reva görülen zulmü az bile..!
Aynur Akp
17.10.2023 13:44
Alkışlar sana Bulut bey bir yazı ancak bu kadar güzel yazılabilir bir her şeyi hak ediyoruz!
Hayrettin
13.10.2023 02:58
Ülke bitmiş ne adalet kalmış ne ekonomi ne güven..herkes bir taraftan götürdü...ne emekliye verilecek para kaldı ne memura nede diğer çalışan kesime...yazınız mükemmel....
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları