27 Mayıs 2024 - Pazartesi

Ak Parti düzelir mi?

Ak Parti düzelir mi?

Yazar - Bulut Kutlu
Okuma Süresi: 4 dk.
Bulut Kutlu

Bulut Kutlu

-
Takip EtGoogle News

 

 

Ak Parti yeniden eski gücünü kazanmak için fabrika ayarlarına dönüyor.

‘Normalleşme’ adı altında birtakım çalışmalar var. 28 Şubat davasında hükümlü generallere af çıkarıldı. Cumartesi Annelerine eylem izni verildi, daha arkası gelecek gibi.

Yerel seçimlerde başarısız olan il başkanlarının istifaları istendi. Bunlar kendiliğinden istifa etmezler tabi. Başarısızlıklarını örtbas etmek için türlü türlü bahaneler üretirler. Seçimden hemen sonra basının karşısına çıkıp; “seçimin galibi biziz’ dediler. Sonra ne oldu? Madem başarılı idin neden istifa ettin? Allah var Akif Gür istifa metninde “merkezde beklemediğimiz bir sonuçla karşı karşıya kaldık.” Deme erdemini göstermiş kendisini tebrik ederiz. Aslında biraz daha gerçekçi yaklaşabilseydi; ‘Türkiye’de en başarısız İl Batman’ diyebilirdi. Ak Partiyi 3. parti yaparak kimsenin yapamadığını yaptı kendisini binlerce kez alkışlıyoruz! Keşke seçim akşamı istifa etseydi en azından reel bir anlayış çerçevesinde bir kez olsun inisiyatif kullanmış olurdu. 6 yıl boyunca maalesef tipik bir mübaşir profili çizdi. Ne söylendi ise onu anons etti, partiye küstürmediği tek bir insan kalmamıştı. İşi gücü eline aldığı kalem-kağıt ile not yazmaktı. Yazdığı notlar vatandaş gidince çöpü boyluyordu. Bir anlamda siyasetçilerin günah keçisi haline gelmişti. Sağa-sola gülücük dağıtıyordu ama saman altından su yürütmeyi de ihmal etmiyordu. İlk göreve başladığı haftada doktor kardeşine araştırma hastanesinin satın alma işlerini teslim etmişti! Daha sonra başka kardeşleri ise hazine arazisi alım işlerinde isimleri geçmişti. Velhasıl kelam başarısızlık ilk günden beri vardı ama güç zehirlenmesi gözleri kör etmişti.

Ak Parti Türkiye de şu anda ikinci parti. Peki bu nasıl düzelecek? Ak Parti yeniden birinci parti nasıl olacak? İl Başkanlarının istifası ile parti yeniden mi hayat bulacak? Hayır asla, kimi göreve getirirseniz getirin eğer ülkede gerçek anlamda ekonomik refah yoksa, adalete güven kalmamışsa, yolsuzluk ve haksızlıklar, adam kayırmalar devam ediyorsa, kimine adalet, kimine zulüm yapılıyorsa, ifade özgürlüğü yoksa, emekliler arasında ücret eşitsizliği varsa, sokak ortasında suikastlar gerçekleşiyorsa, kaymakamlar mikrofonla imam darp ediyorsa, iktidara yakın siyasi ve bürokratlar üçer, beşer maaş alıyorsa, israfın dibine vuruluyorsa, faiz yüzde 55’lerde, açlık sınırı 20 bin TL’nin üzerinde ise, vekiller Monaco’da ıstakoz yerse, Osman Gökçek, Hulki Cevizoğlu gibileri milletvekili yapılıyorsa, yüzbinlerce kişi haksızlığa uğratılırsa, binlerce kişi konuştuğu için cezaevinde ise millet bir gecede gemi sahibi olurken, garibim vatandaş markette indirim günlerini takip etmek zorunda bırakılırsa, İsrail mezalimi Filistin halkını katlederken ticari anlaşmalara son verilmez ise kusura bakmayın bu parti düzelmez. Aksine daha çok kan kaybeder. Kim bilir belki genel seçimlerden sonra tarih sayfalarından bile silinebilir!

Vatandaş dedin mi? Düşüneceksin kardeşim. Kimler geldi, kimler geçti bu memleketten? Nice partiler tabela partisi oldu bu ülkede…

Şimdilerde il başkanlığı için bir yarış başlamış. 25 kişi başvuru yapmış ve temayül yoklaması sonucu parti merkezine gönderilmiş.

Sizce parti delegelerinin seçtiği adaya şans verilecek mi? Parti içi demokrasinin mümkün olmadığı Ak Partide geçmişte olduğu gibi tepeden atama olacak. Umarız bu kişi de halktan kopuk ısmarlama biri olmazda vatandaş en azından derdini anlatacak bir merci bulur…

#
Yorumlar (2)
Davut Baş
27.05.2024 14:41
Akif Gür denen adamı ben koyunlarıma çoban yapmam. Ama Ak Partide İl Başkanlığı yaptı. Ziver Özdemir bu memlekete ne hayır yapmış ki bu adamı başımıza bela ett.
Seyyit As
27.05.2024 14:39
Mehmet Şimşek sağolsun AKP nin celladı bu adam olacak
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları