27 Ağustos 2023 - Pazar

Uysal bir toplumun şanslı ekonomi bakanı

Uysal bir toplumun şanslı ekonomi bakanı

Yazar - Bulut Kutlu
Okuma Süresi: 4 dk.
Bulut Kutlu

Bulut Kutlu

-
Takip EtGoogle News

Son günlerde Maliye Bakanı hemşehrimiz Mehmet Şimşek istifa etti mi? Etmedi mi? Tartışmaları yapılıyor. Son olarak Şimşek yaptığı açıklamada “uydurulmuş” diyerek, son noktayı koydu ama tartışmalar biteceğe benzemiyor. Ekonomi kötüledikçe istifa söylemleri mutlaka gündeme gelir. Ama Şimşek’in istifa etme gibi bir lüksü elbette ki yoktur. Bu güne kadar Ak Parti hükümetinde kimse kendi inisiyatifi ile istifa etmemiştir. Ya görevden alınmıştır ya da “istifa et” denmiştir.

Her şeyden önce Bakan Şimşek niye istifa etsin ki? Öyle uysal bir toplumumuz var ki her gün zam yapılsa dahi şükür duası okur! Düşünün bir kere; Nurettin Nebati gibi bir şaklaban bile bu ülkede maliye bakanlığı yapabildi. Eğer böyle bir adam maliye bakanlığı yapmışsa bu ülkede herkes her an her şey olabilir..!

Bakan Şimşek ve ailesinin hali vakti yerinde Ağabeyi emekli eğitimci (!) Selahattin Şimşek ve diğer aile bireyleri “Şimşek” soyadını alabildiğine kullanıyor. Ankara kulislerinde ihale takibi ve iş bitirmelerden herkesin haberi var.

Bakanın her isteği yerine getiriliyor tabiri caiz ise ‘bir eli yağda bir eli balda’ yılın üçte birlik kısmını yurt dışı gezilerine ayırıyor. Çevresini neredeyse ihya etmiş durumda. Geçmişte danışmanı olan Zekeriya Kaya bile Bakan Yardımcısı oldu ayrıca 4 Bakan yardımcısı var emrinde binlerce bürokrat var, maddi hiç bir kaygısı yok ohhhh yan gelip yat, gel keyfim gel… Siz olsanız istifa eder misiniz? Nasıl olsa kıyamete kadar AKP iktidardır (!) bu saltanatı neden elinin tersi ile tepsin ki? Allah mı almış?

Akıllı olun biraz dünyanın hiç bir ülkesinde hayat pahalılığının sebebi muhalefet değil, dış güçler de değil Türkiye’de ise durum farklı her zamda muhalefet ve dış güçler suçlanıyor Maliye Bakanı veya iktidar suçlanmıyor. Durum böyle olunca bakan niye istifa etsin ki? Nasıl olsa sorumlu bakan veya hükümet değil oh gel keyfim gel ‘yat uzan para kazan’ gibi bir şey…

Bir ayda akaryakıta yüzde yüz zam yapılacak hükümet ayakta duracak dünyanın hangi ülkesinde bu mümkün, elbette ki Türkiye’de mümkün…

Türki Cumhuriyetlerinden birinde doğalgaza 0.5 zam yapılınca sokak gösterileri haftalarca sürdü ve hükümet istifa etmek zorunda kaldı. Uysal, halinden memnun bir millet Bakan Şimşek ve hükümet için büyük bir nimettir. Memur işçi maaşı bile ödenmez ise millet yine ses çıkarmaz. Çünkü bu millet güdülmeye müsait son derece uysal bir millet…

Che Guevara boşuna dememiş;  “özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun olan kölelerdir.” Aman teşbihte hata olmasın ama millet olarak köleden farkımız yok bizim. Sahiplerimiz saltanat yaşasın biz şükretmeye devam edelim Ali Erbaş hocamız Cuma hutbelerinde şükür ayetleri okutup insanların sabırlı olmasını istesin..!

İşte tablo bu, şimdi size soruyorum; hesabın sorulmadığı, tepkinin olmadığı, herkesin yaptığının yanına kar kaldığı, olumsuzlukların tek sorumlusunun her daim muhalefet ve dış güçlerin olduğu bir ülkede siz Bakanlıktan istifa eder misiniz? Saltanatı bırakır mısınız?

Ben olsam bırakmam. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları