08 Nisan 2024 - Pazartesi

BAYRAM GELMİŞ NEYİMİZE?

BAYRAM GELMİŞ NEYİMİZE?

Yazar - Bulut Kutlu
Okuma Süresi: 4 dk.
Bulut Kutlu

Bulut Kutlu

-
Takip EtGoogle News

 

 

Bayram gelmiş gelmesine de yüzler gülüyor mu? Adı ‘Şeker Bayramı’ ama şeker tezgahlarındaki etiketler ürkütücü, iyi bir baklavanın kilosu 1000 TL, konfeksiyonlara yaklaşmak bile nerede ise imkansız. Kahveye oturup, çay bile içemiyorsun, çaya birden bire yüzde 50 zam yapıldı. El insaf… Bu bayram çayın bile tadı kaçtı!

 

Her şeye zam, zam, zam… bir de çıkıp, Ak Parti neden kan kaybediyor? Diyorlar. Arkadaş siz uzayda mı yaşıyorsunuz? Her Allah’ın günü zam yaparsan seçmen ne yapsın? Uzaya astronot bile gönderdiniz fayda etmedi. Siz insanları aç bırakırsanız, araba, uçak, SİHA imal etmişsiniz ne yazar? Siz önce vatandaşın yaşam konforunu arttırın, her gün zam yaparsanız, yandaş şirketlerin milyonlarca dolar vergi borçlarını bir kalemde silerseniz, yandaş vakıfları dünyanın en zengin vakfı haline getirseniz, yandaşlara 5’er 10’ar maaş bağlarsanız, bu seçmen size oy verir mi? Bence fazlası ile oy almışsınız çok daha az olabilirdi. Seçmen yine vicdanlı davranmış…

 

Gelelim Ak Parti’nin önceki gün düzenlediği basın toplantısına; Milletvekili Nasıroğlu özeleştiri yapacakken kendince siyaset yapıp; “Aslında seçimi DEM kaybetmiştir elinde 4 belediye varken 2 belediye kazanabilmiştir!” Yani Ak Parti’nin merkezde aldığı oyu, 3. Parti oluşunu görmüyor DEM başarısız oldu diyor. Acaba herkesin gördüğünü onlar mı görmüyor? Ya da görmezlikten mi geliyorlar? Başarısızlığın en büyük nedeni; gerçekleri göz ardı etmek, Bunca inkar ve tepeden bakma, insanların serzenişlerini dinlememe, ‘her şeyi ben bilirim anlayışı’ değil mi?

Ak Parti teşkilatının seçim sonrası yapacağı en doğru iş neydi biliyor musunuz? Olağanüstü imkanlara rağmen elde edilen başarısızlıktan sonra gidip, samuray kılıcı alıp, harakiri yapmaktı (!)

 

Her şey durulduktan sonra acaba DEM Belediyelerine Kayyım atanacak mı? Sorusu gündeme gelecek. Bunun kaçarı yok. Bir iki deneme yapılacak, eğer geçmişte olduğu gibi itaat kültürünün kalıntıları hüküm sürerse uygulamalar yaygınlaşacak, tersi gelişmelerde ise anti demokratik uygulamadan vaz geçilecek. Bildiğiniz gibi ilk Kayyım Batman’a atanmıştı. İlk kayyım olarak Batman seçilmişti. Bakalım bu kez ilk kayyım olarak hangi il veya ilçe seçilecek. Kimse demokrasiye saygı anlayışının tohumları atıldı rehavetine kapılmasın. Bugünkü dünya sisteminin, korku, baskı, hukuksuzluk, kıyım ve imha metodundan beslendiğini aklından çıkarmasın…

DEM bölgede yönetime gelir gelmez, önce belediyeler önüne serilen beton duvarlar söküldü, kapılar halka ardına kadar açıldı. Batman’da Belediye yönetimine resmî olarak ilk kez kadın eli değecek, önümüzdeki günlerde eş başkan da seçilecek ve başkan yardımcıları belirlenecek. Geçmişte olduğu gibi parti genel başkanlığına bağlı belediyelere merkezi bir yönetim anlayışı ile yön verecek, genelde halkçı ve hizmete yönelik bir yönetim anlayışı benimsenecek.

Umarız yeni yönetim başarılı olur da kazanan Batman ve Batman halkı olur.

 

Başta da belirttiğim gibi; halk büyük ve son derece ağırlaşmış ekonomik bir çöküntü içerisinde Bayrama giriyor.

Yüzlerin gülmediği, ceplerin boş ve sofralarda yemeklerin azaldığı, çocuklara bayram harçlığı veremeyeceğimiz bir Bayramı daha kutluyoruz.

İçimiz buruk, ekonomiyi bu hale getirenlere de öfkeliyiz dostlar…

Ama yine de herkese iyi bayramlar…

Dostça kalınız…

#
Yorumlar (3)
Boş ver
08.04.2024 23:46
Birde HDP veya Dem parti kayyum haricinde son 25 yılda yaptığı 3 tane icraatı sayarnisin, kayyum sayesinde batman ne güzelleşti bunu görmeyecek kadar kormusun , yahu dem parti birtane proje sunmadı gidip oy verdiniz, akparti büyük bir partidir.
Boşver
08.04.2024 23:42
Dünyanın her yerinde zenginler vardır ,orta gelirliler ve fakirler vardır, dünyanın düzeni budur, her şeye zam demişsin zam neden yapılır önce onu sorgula ,petrol varil fiyatı artarsa benzinde artar , yatırımcı ülkeye gelmese dolarda yükselir.
Rabia elmas
08.04.2024 20:32
Bulut bey ellerine yüreğine sağlık seçimlerde kaybeden AKP’ler Japon olsaydı şimdiye dek cenaze namazlarını kılmıştık!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları