22 Ekim 2023 - Pazar

Yalan rüzgarı...!

Yalan rüzgarı...!

Yazar - Bulut Kutlu
Okuma Süresi: 3 dk.
Bulut Kutlu

Bulut Kutlu

-
Takip EtGoogle News

Zincir marketler bir sömürü aracı. Küçük bakkal esnafını da yok eden bir canavar. 
Bu canavarı kim bu hale getirdi? 
Şimdi sıkı durun söyleyeyim; zincir marketlerin ortaklarına bakın bakalım kimler var kimler yok!  First leydiler mi desen? Bakanlar mı? Milletvekilleri mi? Okçu çocuklar mı? Torunlar mı? Kimler var kimler…
Göstermelik cezalar kesilir sonra yargıda bunlar aklanır ceza falan ödemezler! Bu işin kamuflajı…
En yetkili isim de çıkar zincir market sahiplerine seslenir; “indirim yapın” der ve halka lütuf vermiş gibi olur. Koyunlar da mutlu olur (!) 
İndirim yaparken neden patronlara yalvarılır ki? Dünya tersine dönmüş. Patronlar hükümete yalvaracakken hükümet patronlara yalvarıyor (!) koyunlar da hala alkışlıyor.
İndirim yaptığını söyleyen zincir marketler bir iki kaleme indirim yapıyor diğer tüm ürünlere bindirim yapıyor! Gidin yağı, şekeri, hıyarı, kabak, muz, biber, yumurta, süt, peynir ve domates fiyatına bakın, dudağınızı uçuklar!
İndirim diye niye yalvarıyorsunuz ki? Akaryakıta bir ay içinde yüzde 150 zam yap sonra indirim çağrısı yap. Bu da dış güçlerin oyunu olmasın (!)
O kadar yüreğiniz varsa seçime kadar tamponlandığınız akaryakıt fiyatlarına indirim yapın zaten her ürün kendiliğinden inecek. 
Bu tür hileler yaparak halkı kandırmanın anlamı yok. Benim üzüldüğüm nokta ise; halkın büyük bir kısmının buna inanması. 
“Yalandan kim ölmüş ki?” Derler ya tıpkı onun gibi. Hükümet atıyor halk tutuyor. Bakalım bunun sonu nereye varacak?
Zincir marketler o kadar keyfi zamlar yaptı, o kadar haksızlıklar var, kimse bunlara ne bir ceza kesiyor ne bir yaptırımda bulunuyor. Rekabet Kurulu bunların neden icabına bakmıyor? Neden bir tek şubeleri bile kapatılmıyor? Çünkü patronların sırtı sağlam. Etkili, yetkili ve ensesi kalın kişilere küçük hisseler verirsen ve bu dinozorlar bu hisseleri alırsa olacağı budur.
Zincir markete gidiyor fiyatlara bakıyor bir bisküvi almadan çıkıyor. Soruyorlar neden bir şey almadın? El cevap; “çok pahalı” peki sandıkta ne yaptın? Diyorlar el cevap; “ellerim kırılsaydı da..!” Diyor. 
Ne ellerini kır ne de bu yalan rüzgarına kapıl. Sadece biraz düşün ve gözünü aç yeter…

#
Yorumlar (3)
Ogün mert
23.10.2023 02:41
Zincir marketlerin gizli ortakları açıklansın. Özgür bir ülkede yaşamadığımız İçin bu mümkün değil. Yalanla yaşamaya alışmalı. Tşk Sn bulut cesur bir yazı.
Rahmet aydın
22.10.2023 21:55
Memleketi soydular Allah bırakmasın Tebrikler cesur bir yazı olmuş
Dewran Yalçın
22.10.2023 19:26
Aferin sayın yazar çok iyi tespit bunlar bizle dalga geçiyorlar Allah büyük zamanı gelince biz vatandaş olarak gerekeni mutlaka sandıkta yapacağız biraz daha sabır
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları