08 Ağustos 2023 - Salı

Ah Vatanım…

Ah Vatanım…

Yazar - Bulut Kutlu
Okuma Süresi: 3 dk.
Bulut Kutlu

Bulut Kutlu

-
Takip EtGoogle News

Bir ülke neden batar? Neden istikrar, üretim, istihdam, ihracat, refah, eşitlik, adalet ve huzur olmaz?

 Bunun bir çok nedeni var ama en büyük neden; vatanperver görünüpte ülkeyi soyan ve satan vatan hainleridirler. 
Vatanseverlik bizim kırmızı çizgimizdir ancak dünün vatanseverleri bugünün vatan hainleri, dünün vatan hainleri bugünün vatanseveri görünebilir. Yani bu kırmızı çizgi bıçak sırtıdır, bunun bir kriteri de yoktur. Kim ne kadar yalaka ise o kadar vatansever olmaktadır. Milletin anasına küfreden Cengizler bugünün kahramanları değil mi? Hırsızlar, arsızlar kartelleşmedi mi? İşte tüm bu olumsuzluklar ülkenin uçuruma gitmesine neden olur.

Hiç bir ülkede 2 veya 3 yerden hatta 4-5 belki de 6 yerden maaş alan bürokrat veya emekli Milletvekili gördünüz mü? Halkı açlıktan kıvranırken 4 yerden maaş almak zul değil mi? Mükerrer maaş alanları boşver de bunlara bu maaşları verene ne demeli? Hiç bir vicdan bunu kabul etmez. Birileri aylık 400-500 milyar maaş alırken emekli dayılarım 7.500 TL maaş alması sizce adil mi? Üstelik mükerrer maaş alanlar işe bile gitmiyor evde yan gelip yatıyor aylık 500 bin TL ye imza atıyor. Bu paralar senin, benim, Ahmet’in, Mehmet’in değil mi? Kurtuluş savaşında bedenini seve-seve düşmana siper eden atalarımızın şimdiler de kemikleri sızlamıyor mu? Araplara, yabancılara satılmadık arazi, ev, yalı, villa kalmadı! 
Vatanperverlik vatan topraklarını karış-karış satmak ise ve yalakalara mükerrer maaş vermek ise böyle vatanperverlik olmaz olsun. 

Halkı aç iken küçük azınlığın lüks rezidanslarda keyif çatması ancak ilkel ülkelerde olur. En acı olanı ise ülkemizi bu hale getirenlerin hala vatansever olarak geçinmesi…
Ah vatanım ah sen bu hallere gelecek miydin.?? 

#
Yorumlar (2)
Semih ergezer
09.08.2023 11:30
Tebrikler kardeşim keşke herkes senin gibi cesur olabilse
Ali demirbaş
08.08.2023 15:12
Seni yürekten alkışlıyorum iyi ki varsın
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları