05 Haziran 2024 - Çarşamba

Demir, umarım Mısır’a sultan olur…

Demir, umarım Mısır’a sultan olur…

Yazar - Bulut Kutlu
Okuma Süresi: 5 dk.
Bulut Kutlu

Bulut Kutlu

-
Takip EtGoogle News

Yerel basının hangi köşesine bakarsan “Mustafa Demir” adı geçiyor. 
Yok efendim, dürüst, mütevazi, ilkeli, çalışkan, vatansever, kahraman, gayretli, çalışkan, öz güveni olan vesaire vesaire… Duymayan, görmeyen bu adamın üç dakika havada kaldığını sanır! 
Tamam adamın sporcu yönü olabilir, Petrolsporu şampiyon yaptı. Diyecek bir şey yok. Ama bu başarıyı tek birine mal etmek koca Batman’a haksızlık olmuyor mu? Milletvekili, Valisi, iş insanı, STK’sı taraftarı, basını varken tek bir kişiyi ön planda tutmak bence sayın Demir’e bile haksızlık olur, çünkü başarının bir kişiye ait olmadığını en iyi bilen O’dur.
Demir her şeyden önce Fırat Üniversitesi mezunu bir İnşaat Mühendisidir. Göreve geldiğinde bir jeoloji ya da petrol mühendisinin tercih edilmemesi, torpil şüphelerini artırıyor. Tıpkı geçmişte eski Milletvekili Ahmet İnal’ın inşaat mühendisi olmasına rağmen TÜPRAŞ Batman Rafinerisine Bölge Müdürü olarak atanması gibi. Doğrudur Demir görevi süresince petrol üretimini artırdı ama petrol ve jeoloji ilmini okumuş biri belki bu üretimi daha da artırabilirdi. Liyakat diyorsanız işin uzmanı da olmalı. Mesela; Petrol mühendisi inşaat yapabilir mi? Bu örnekten yola çıkarsanız yolun sonunda mantık durağı sizi bekliyor. 
Dahası göreve gelen kim olursa olsun TPAO’nun başarısı ve üretimin artırılması için çalışır, işin doğası budur. Hangi bürokrat olursa olsun görevi çalışmaktır. Çok çalışıyor diyerek göklere çıkarmanın bir anlamı yok kendi parası ile veya ekstradan yaptığı bir iş yok her nedense görevini bihakkın yerine getirmek bize lüks geliyor. 
Bir başka mesele de sayın Demir eski Vali Hulusi Şahin döneminde Valilik konağından çıkmıyordu. Ne zaman sorsak ‘Vali ile birlikte’ yanıtını alıyorduk. Gece yarılarına kadar Vali konağında ne yapılır? Bilmem ama TPAO Vali ne alaka? Bir türlü çözemedim. 
Daha önemlisi 10 aydır TPAO personeline fazla mesai ücreti veya vardiya primleri ödenmiyor. Sendikanın sürekli gündeme getirmesine rağmen işçilerin hakkını vermemek sizce bir başarı mı? Dahası bugün Türkiye de en düşük maaş alan TPAO işçisi değil mi? İşçi sınıfının yanında yer almayan bir yönetim anlayışına ben ne yapayım? 
Her şeyi bir kenara bırak diyelim ki bu adam çok başarılı ve uçuyor, Batman halkı bunu havalardan indirmiyor. O halde ilk seçimde bağımsız Milletvekili veya Belediye Başkan adayı olsun. Bölge Müdürlüğünden çok iyidir. Ayrıca aldığı oyu da görmüş oluruz. 
Geçin bunları normal olması gereken şeyler bizlere olağanüstü geliyor. Avrupa’da bunu söylersen sana gülerler. Oralarda dürüstlük veya çalışkanlık bir meziyet değil herkeste var olan bir hasletler. Ama ülkemizde her nedense özel vasıflar olarak nitelendiriliyor. 
Değişim her zaman için iyidir. 7 sene dile kolay. Demir’i övme yarışına giren sözüm ona bazı üstatlarımız (!) herhangi bir İl Müdürünün en fazla 4 yıl görev yapması gerektiği görüşünü savunuyor ama iş Demir’e gelince durumlar farklılaşıyor. Bir Vali bile en fazla 4 yıl görev yapabiliyor. Bu makam kimsenin tapulu malı değil elbet, sırası gelen koltuğuna veda etmesini bilecek. Bunu duygusala bağlamak, dramatize etmek yakışık almıyor. 
Mustafa Demir görevinin sonlarına doğru ekmeğini taştan çıkaran Site semtindeki Market yöneticilerine kafayı takmıştı. Kira sözleşmesini feshetmeye çalışan ve tahliye için baskı yapan Demir Muhatapların Mahkeme kararlarını bile hiçe saymış Market yöneticilerini TPAO sınırlarına almaya gibi bir çılgınlığın içine dahi girmişti! Sen koskocaman bir Bölge Müdürüsün gariban bir esnafın kirasından ne istersin? Sen git petrol üretimini artır bu tür ufak işlerle uğraşmak seni küçültür. 
Neyse lafı fazla uzatmayalım, Sayın Demir şimdilerde valizini hazırlıyor. Umarız gelecekte genel müdür, bakan hatta Mısır’a sultan olur…

#
Yorumlar (1)
Ahmet Şengül
12.06.2024 23:23
Tebrikler,çok güzel bir yazı ama, Zaten böge müdürlüğünü babası yapıyordu
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları