12 Mayıs 2024 - Pazar

Bakan Şimşek’in Batman’a faydası ne?

Bakan Şimşek’in Batman’a faydası ne?

Yazar - Bulut Kutlu
Okuma Süresi: 4 dk.
Bulut Kutlu

Bulut Kutlu

-
Takip EtGoogle News

 

Çok eskiden iletişim araçları olmadığından duyuru için tellallar vardı sesi gür olan bu tellallar “eyyy ahaliii duyduk duymadık demeyin” diye söze başlar ve duyurulması gereken haberi ahaliye duyururdu.

Şimdi ben de buradan; ey ahali bir bakanımız var haberiniz var mı? Diye sizlere soruyorum. Varlığı ile yokluğu belli olmayan bu bakan Mehmet Şimşek’ten başkası değil.

10 yıl boyunca bu memlekette hazine ve maliye bakanlığı yaptı Batman’a ne artısı oldu. Bakan Şimşek’in bu hizmeti yaptığını veya bu projeyi hayata geçirdi demek mümkün mü?

Bakan Batmanlı değil Bartınlı olsa idi Bartın şimdilerde ihya olmuştu. Meclise giden veya bir koltuk kapan bu memleketi unutuyor.

Memleketimde işsizlik var mı? Refah düzeyi nedir? Ne gibi projeler bekletiliyor? Veya memleketime ne gibi faydam olur? Diye hiç mi hiç düşünmüyor.

Merhum Kemal Unakıtan maliye bakanı iken memleketi Eskişehir’i adeta ihya etmişti. Şimdilerde Eskişehir dünya sıralamasında yaşanılabilir kentlerin başında geliyor. Hemşehrimiz 10 yıldır bakandır Batman’a ne gibi pozitif ayrımcılık yapmış? Biz bugüne kadar bir şey duymadık bilen varsa çıkıp söylesin. Hakkını yemeyelim Allah var Annesinin ikamet ettiği Arıca (Kefre) köy yolunu asfaltladı. Buna da şükür.

Bakan bey diğer kabine üyeleri gibi hile hurda peşinde değil elbet.

Bakan öncelikle etrafını temizleyecek ve sonra memleketine dönüp, şöyle bir bakacak. Düğün veya cenaze için memleketine bir ordu koruma ile gelmek kolay. Birazda yatırım, ödenek ve proje için memleketine gel. Bunu Bakan beyden istemek bir Batmanlı olarak sanırım hakkımız olmalı.

Gelelim ülke genelinde ki ekonomik gidişata; Bakan bey haftaya tasarruf tedbirlerini açıklayacak. Resmî araçlar satılacak, acil olmayan yatırımlar askıya alınacak. Bu yaptırımlar arasında bürokrat ve siyasilere 3’er 5’er maaş verilmesi gündeme getirilmeyecek, koruma orduları, israf, talan, resmî araçların aile aracı haline gelmesi, diyanetin lüks araç merakı, bankamatik memurları, haksız ihaleler gündeme getirilmeyecek. Emekli vatandaşım ise hiç akla gelmeyecek!

İMF’den alınan borçlar, Merkez Bankasının zarar etmesi, dış borçlar, enflasyonun inanılmaz rakamlara ulaşması, zenginden az vergi alınması, esnafı vatandaşı vergilerle adeta boğmak Bakan Şimşek’in karnesinde kırık notlar oluşturuyor.

Peki bu karnede hiç mi güzel şeyler yok? Var tabi; son olarak uluslararası ekonomik kuruluşları sefaletin en yüksek olduğu 10 ülkeyi açıklarken, Türkiye sıralamada 5. Oldu! Arjantin, Suriye, Lübnan ve Sudan’dan sonra Türkiye geliyor. Nereden nereye…?

Durun bu daha lo-lo bunun le le si de var; ABD Rıza Zarrab meselesinde Halk Bankasını suçlu bulsa ve bu mahkeme kesinleşse Türkiye 100 milyar Dolar ödemeye mahkum edilecek. Bu parayı da IMF Türkiye’den söke-söke alacak. İşin daha vahim olanı ise; Halk Bankası davasında Türkiye’de hiçbir bürokrata yönelik herhangi bir soruşturma veya kovuşturmanın olmaması. Bu da bize neyi gösteriyor? “Alan memnun veren memnun..!’

Sonuç itibarı ile aynı zamanda bir İngiliz vatandaşı olan Bakan hazretleri bu ülkenin ekonomik çöküşüne engel olamaz…

Enkaz tahmin edilenden de büyük..!

Titanik batarken güvertedeki elit tabaka keman çalmaya (!) devam ediyordu. Sonra gemi tamamen battı!

Unutmayın ki; Bu gemi batarsa zengini de fakiri de hepimiz boğuluruz!

#
Yorumlar (3)
Jale Temür
17.05.2024 22:33
Ekonomi tamamen birmiş kardeşim. Tasarrufa baştan başlayın ne demiş atalarımız; “balık baştan kokar” şu itibardan tasarruf olmaz cümlesini de ortadan kaldırın. Tasarrufa saraydan başlayın tabi yüreğiniz yetiyorsa? Türkiye ekonomik olarak 6 ayda düze çıka
Leyla beytüt
12.05.2024 21:49
Sayın yazar merkez bankası zarar ediyorsa ülke iflas etmiştir . Ülke olarak sefalette 5. Olmakta güzel beka sorunu derken ülke ekonomik buhrana itildi. Suç bizi yönetenlerde değil onlara oy verenlerde…
Ali İhsan tuzcu
12.05.2024 17:16
Yazar bey sizi kutluyorum ellerine sağlık senin gibi cesur gazeteciler kalmış mıydı?
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları