03 Ağustos 2023 - Perşembe

Vekillik ne işe yarar?

Vekillik ne işe yarar?

Yazar - Bulut Kutlu
Okuma Süresi: 4 dk.
Bulut Kutlu

Bulut Kutlu

-
Takip EtGoogle News

Yaramaz mı? Yarar elbet. Kurum gezileri, ilçe gezileri, STK gezileri, maaşlarıma zam yapma, talimatla el kaldırıp, el indirme, vaat verme, not alma, danışman, memur, şoför, koruma personeli alma, çanta, ceket tutanları belirleme, yalaka takımını tetikte bekletme, basın açıklamaları, caklar, cuklar…

Hiç bir milletvekili çıkıp, şu hayat pahalılığından söz etmez, millet aç mı, açıkta mı? Merak etmez, Kimi vekiller tekbirlerle Mecliste açılış konuşması yapıyor, kimileri “hala özgürlük” diyor, kimileri CHP kontenjanının keyfini çıkarıyor kimileri de telefon numaralarını değiştiriyor. Vallahi bravo bu iş 5 yıl sürecek seçim zamanı gelince yine petrol çıkacak, yerli ve milli otomobil, uçak üretilecek, Türkiye şaha kalkacak, dini sloganları atılacak, seçime bir ay kala parti ismi değiştirilecek, özgürlük vaatlerinden dem vurulacak.

Hiç bir vekil halk ne alemde, gençler işsiz mi, üniversite yatırımları ne aşamada, kurumlarda ki rant paylaşımları hangi kriterlere göre yapılmakta, sağlık eğitim ne alemde, pazar ve marketlerdeki fiyatlar me durumda, bürokratlar kaç yerden maaş alır, emekli vatandaşlarımız yaşayabiliyor mu? Diye sormaz, işleri güçleri, medyaya çıkıp, poz vermek olacak? Yani vekiller bu işler için biçilmiş kaftan..!

Hiçbir milletvekilinin memlekete hizmet anlamında etkili olduğunu söylemek mümkün değil, mevcut sistemde varsa yoksa Cumhurbaşkanının talimatları, tüm vekiller maaş alır, Ankara’da oturur, milletten kaçar, etrafındakilerini zengin etmeye çalışır, ardından ömür boyu milletvekilliği emekli maaşı alır.

Milletvekili 73 bin TL maaş, emekli Vekil 53 bin TL maaş alırken emekli vatandaşım 7 bin 500 maaş alır üstelik zamlardan yararlandırılmaz. Tarihte böyle bir adaletsizlik, zulüm ve haksızlık görülmemişken vekiller sofralarında ki lüks yiyecekleri düşünür! Millet aç iken bunların boğazından o lüks yiyecekler nasıl geçer anlamak mümkün değil. Halkın vekilleri krallar gibi yaşarken asiller ise açlık sınırında ve sofralarına koyacak bir dilim ekmek bulamıyorlar. Böyle bir düzen ve böyle bir sistem sizce ne zamana kadar devam eder?

Bu işin sonu gerçekten de hayra alamet değil, gidişat hiç de iyi değil…

Gençlerimiz neden intihar ediyor, bunca boğulma vakaları, uyuşturucu, yasa dışı dijital bahis derken gençlik yok olup gidiyor. Sosyal ve sportif alanlar yetersiz, üretim sıfır, ticaret bitmiş, esnaf kan ağlıyor, tefecilik gırla velhasıl kelam vekiller nerden giyinelim, hangi lüks arabayı alalım, bu gece nerede akşam yemeği yiyelim, hangi ülkeye tatile gidelimin peşindeler. Kim ölmüş, kim kalmış umurlarında bile değil.

Şimdi anladınız mı Vekilliğin ne işe yaradığını. Siz oy vermeye devam edin.

“Zalimlerin çarkı cahillerin çalışmayan kafalarıyla döner”

#
Yorumlar (4)
Burak erbaş
05.08.2023 00:57
Vekiller el kaldırıp el indirirler hiç bir işe yaramazlar işleri güçleri çıkar menfaat halkı düşünen yok
Enes yıldız
03.08.2023 21:43
Sayın yazar hislerimize tercüman olmuşsun çok tşk vekiller bu yazıyı okusa da biraz uyansa
Baran selçuk
03.08.2023 17:04
Yani Türkiye’yi özetlemişsiniz bu kadar olur. Memleket batmış kardeşim vekiller hala rant peşinde
Eylül bereket
03.08.2023 15:53
Aynen dediğiniz gibi vekiller tamamen şowmendirler
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları