19 Nisan 2023 - Çarşamba

Allah’ım aklımıza mukayyet ol..!

Allah’ım aklımıza mukayyet ol..!

Yazar - Bulut Kutlu
Okuma Süresi: 3 dk.
Bulut Kutlu

Bulut Kutlu

-
Takip EtGoogle News

Sabah kalkıyoruz bir gündem, akşam yatıyoruz bir gündem…

Böylesi hızlı gündemin değiştiği bir ülkeye rastlamak mümkün değil.

Daha dün Sedat Peker’in videolarını izliyorduk bugün Mustafa Yakut diye biri çıkmış olan biten tüm kirli işleri ifşa ediyor. Duyduklarımıza inanamıyoruz, ne olmuş ülkemizde, bu ne entrikalar böyle? Bence ülkemiz kontrolden çıktı, delilerin çoğaldığı bir tımarhaneye döndük gibi.

Öylesine ifşalar var ki hayret ediyoruz. Yolsuzluklar, uyuşturucu ticareti, rant, cinayet, rüşvet ve daha bir çok mide bulandıran işler. İşin en ilginç olanı ise ne Sedat Peker’in iddialarına nede bu Diyarbakırlı mafya üyesi Mustafa Yakut’un iddiaları ile ilgili en ufak bir soruşturmanın olmaması… sanki orta yerde hiç bir ifşa yok, sanki her şey güllük gülistanlık duymazdan geliniyor. Bu itiraflar başka ülkede olsa iktidar bir saat bile görevde kalamaz. Ama bizim ülkemizde normal hadiselermiş gibi karşılanıyor, pes doğrusu.

Sanki Türkiye’de adalet bakanlığı yok, yargı yok, hukuk yok! STK’larda seyredip duruyor. Türkiye bu hale mi gelecekti? Rüyada görsem inanmazdım.

Bir kadın gazeteci canlı yayında atasözü söylediği için iki ay cezaevinde tutuldu. Mersin’de akli dengesi olmayan bir vatandaş sosyal medyada konuştu diye gözaltına alındı. Küçük yaştaki çocuklara hakaret davaları açıldı öte yandan rüşvetçiler, baronlar, katiller, tetikçiler, ahlaksızlar ellerini kollarını sallayarak bu ülkede dolaşıyorlar. Kimse çıkıp; “kardeşim bu iddialar doğru mu, değil mi?” Diye sormadı, üstelik bu iddialar yenilir yutulur cinsten de değil, çoğunun belgesi bile var.

Bankaya para yatıran, kredi çeken, altın hesabı açan insanlar bu ülkede tutuklandı. 7 yıl sonra “pardon” denildi! Peki bankaya para yatıranı cezaevine atıyorsun da neden bankaları soyanları yakalamıyorsun? Bu ülke tımarhane ya… Akıllı, okumuş, akademisyenler içerde nerde bir hırsız varsa dışarda…! Olacak iş değil.

Bence artık rollerin değişmesinin zamanı geliyor. Halkın gözü azıcık (!) açıldı gibi, ufukta güneşli günler görünüyor. Güneşin ışığı kimine hayat verecek, kimine de yüksek bir ateş dokunacak. Bakalım bu tımarhanede kimler aklını muhafaza edebilecek?

Allah’ım sen bizim aklımıza mukayyet ol… Amin…

#
Yorumlar (2)
Semih yapılı
19.04.2023 17:00
Gerçekten de oynatmaya başladık ya bizde bir anormallik var ya da bizi yönetenlerde…
Hakan yaray
19.04.2023 15:50
Mükemmel bir yazı duygularımıza tercüman olmuşsun kardeşim. Türkiye’yi akıl hastanesine çevirdiler insanlarda bakıp duruyor
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları