19 Mart 2023 - Pazar

HÜDA PAR bilmecesi

HÜDA PAR bilmecesi

Yazar - Bulut Kutlu
Okuma Süresi: 3 dk.
Bulut Kutlu

Bulut Kutlu

-
Takip EtGoogle News

10 yıl önce kurulan siyasi parti yeni tartışılıyor. Neden bu partinin tartışılması için 10 yıl beklendi? Bu sorunun pek çok yanıtı olabilir ama benim ilk aklıma gelen siyasi iktidarın artık medyaya ve kamuoyuna söz geçirememesi.

Eskiden medyaya otur dediklerinde oturur, kalk dediklerinde de kalkardı ama şimdi korku imparatorluğu sallanıyor gibi. Bu nedenle HÜDA PAR bu denli tartışılabildi ve ilerleyen zamanda daha da tartışılacak.

Biraz daha özetlersek hükümete yakınlığı ile bilinen Ciner grubuna ait Show TV’de Ali Sunal çıkıp, depremde yaşanan olumsuzluklarla hükümeti rahatlıkla eleştirebiliyorsa demek ki medyanın zincirleri kırılmaya başlıyor hal böyle iken bazı tabular da yıkılmaya başlıyor, bütün mesele bu. Medya özgürleştikçe gerçekler daha da gün yüzüne çıkacaktır.

HÜDA PAR Cumhur ittifakına yeni destek vermiyor ki, zaman zaman destek veriyor. HÜDA PAR’ın da gayesi yeni dönemde meclise milletvekili gönderip, parti logosunu orada temsil etmektir, bu konuda başarılı olur olmaz bilemeyiz ama bu işin getirisi de götürüsü de olacaktır.

HÜDA PAR’I İLLEGAL FAALİYETLERLE KARŞILAŞTIRMAK DOĞRU DEĞİL

Ülkemizde illegal faaliyetler dışında silah ve şiddet olmadan her partinin elbette ki fikrini özgürce söylemesi gerekiyor. Demokrasinin güzelliği de budur. 10 yıldır irdelenmeyen bir parti birden bire masaya yatırılıyor, yatırılsın bundan kimsenin gocunduğu yok ama bu partiyi illaki illegal faaliyetlerle karşılaştırmak doğru değil. Herkes Hizbullah’ın illegal alandan legal alana döndüğünü biliyor. Bunu illaki başka kulvarlara koymanın ne anlamı var. Bilindiği gibi şimdiki yönetim yeniden yargılama düzenlemesi ile bazı adımlar atıldı, kimse bunu sorgulamıyor, yok efendim ittifakta yer alacak mı almayacak mı?  Pazarlıklar ne? Bu tartışılıyor, asıl mesele mafya üyeleri için özel yasa çıkarılınca ses seda yok sonrasında kıyamet koparılıyor.

Şimdi ters mantıkla varsayımlarda bulunalım; HÜDAPAR hasbelkader Cumhur ittifakı değil de Millet ittifakında yer almış olsa idi ne olurdu? Olacakları söylememe gerek yok zaten herkes tahmin edebilir. Ülkemizin meselesi işte bu güç kimin elinde ise kendi çıkarlarını kollar ve korur. Demokrasi, adalet, hak, hukuk olmadığı için dünün illegali bugünün legali, dünün legali bugün illegali olur! Bir curcunadır gider. FETÖ öyle değil miydi? Dünün vazgeçilmezleri bugünün teröristleri oldu. Bakalım yarın hangi akım, hangi parti veya hangi güç terörize edilecek hep birlikte göreceğiz. Yasalara göre kurulmuş ve faaliyette bulunan ve hiçbir takibata uğramayan bir partinin bu denli tartışılması anlamsızdır.

#
Yorumlar (6)
Hakkı solmaz
21.03.2023 01:47
Hğdapar’ın ne olduğunu biliyor ama herkes bu ülkede siyaset yapmalı ve silahlar toprağa gömülmeli zorla demokrasi olmaz her şeyin ilacı demokrasi ve fikir özgürlüğüdür şiddete hayır…
20.03.2023 17:46
Bravo
Salih uyan
20.03.2023 02:45
Ben bir Hüdaparlı olarak seni kutluyorum. Geçmiş geçmiştir geçmişi kazımakta hiç bir şey elde edilmez sandık her şeyin ilacıdır dostum bu millet ne istiyorsa olacak elbet.
Parlak Ali
20.03.2023 02:43
Aziz ve muhterem kardeşim az kaldı merak etmeyin milletin midesine dokunmayacaktınız. Güle güleeeeee
Muhammet bilir
20.03.2023 02:41
Seçim öncesi tartışılanlar seçim sonrası unutuluyor. Her seçimde gündeme gelen Hizbullah seçim sonrası unutulur hüdapar bugünkü hükümetin gizli ortağıdır ittifakta yer almış almamış çok mu önemli ? Memleket açlıktan kıvranıyor bunlar ittifakı tutturmuşlaR
Ali İhsan özdemir
20.03.2023 01:00
Sn yazar çok iyi tespitleriniz olmuş sizi kutlarım. Silahlar toprağa gömülsün istiyoruz. Ne Sinan Ateşler sokak ortasında infaz edilmesini istiyoruz ne de kardeş kavgası. Bizim tek ilacımız barış adalet ve demokrasi…
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları