13 Şubat 2024 - Salı

Zam Cumhuriyeti...!

Zam Cumhuriyeti...!

Yazar - Bulut Kutlu
Okuma Süresi: 3 dk.
Bulut Kutlu

Bulut Kutlu

-
Takip EtGoogle News

Yanlış ekonomi yönetimi, ekonomist olmayanların ekonominin patronluğuna atanması, Merkez Bankasında hesapsız, kitapsız işlere imza atlaması, Merkez Bankası Başkanlarının 6 ayda bir değişmesi derken ekonomik buhran kaçınılmaz oldu. Doğrusu kimse bu kadarını beklemiyordu. Türk Lirası Dolar karşısında eridikçe eridi. Para pula döndü. İki-üç yılda 10 defa devalüasyon yaşandı. Öyle ki aylık zamlar yerine haftalık, günlük hatta saatlik zamlar yapılıyor. Kimse bu zamlara yetişemiyor. Sadece akaryakıta yapılan zammın haddi hesabı yok. Akaryakıta zam yaparsan her şey zamlanır. İnsanlar artık marketlere girmeye korkuyor. 
İşin ilginç yanı; yapılan saatlik zamlarda hükümetin suçlanmaması! Ya küresel ekonomi ya dış güçler ya muhalefet ya zincir marketler. Ya da yasa dışı örgütler suçlanıyor ve daha acı olanı halkın buna inanması! Nasıl bir toplum oluştu kimse anlamıyor ve şaşkın. 
Düne kadar “faiz haramdır” deniliyordu şimdilerde faiz yüzde kırklarda. Buna rağmen zamlar ve döviz artışı var. Sorarsanız “ekonomi iyi yönetiliyor (!) Tok olan aç olandan haberi yok. Millet üçer-beşer maaş alıyor, zam yapılmış yapılmamış, döviz artmış umurunda bile değil. 
Bu ülkede fakir sayısı arttı, üretim, ihracat minimuma indi, küçük bir azınlık ise zenginleştikçe zenginleşti… 
Ya emeklilere ne demeli? Yıllarca prim ödeyen emekli vatandaşım 12 bin TL maaş alıyor. Açlık sınırı ise 40 bin TL gel de isyan etme. Emekli Dernekleri ve ilgili STK’lar da yan gelip yatsın ohhh gel keyfim gel. Emekli ölmüş kalmış kimsenin umurunda bile değil. 
Söyle-söyle kimse sesini duyuramıyor. Yönetenlerin iktidarı kaybetme endişesi olmayınca maalesef büyük bir duyarsızlık meydana geliyor. 
Anlaşılacağı üzere; halk memnun, yöneten memnun, zam yapan memnun… Memnun olmayan yok. Bundan sonra yapacak hiçbir şey yok… Herkes memnun ise zamlara devam… 
Zam Cumhuriyeti olmaya az kaldı...! 

#
Yorumlar (1)
Büşra Yilmaz
15.02.2024 02:17
Bulut bey dikkat et seni de bir şekilde saha dışı bırakmasınlar. Bunlar eleştiriyi hazmedemiyor. Sen de yalakalık yap diğerleri gibi. Bu halktan umut yok. Bırak herkes halinden memnun. Zamsız bir hayat düşünemiyorum! Durmak yok yoka devam…!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları