12 Temmuz 2023 - Çarşamba

Vurun abalıya… Vurun…

Vurun abalıya… Vurun…

Yazar - Bulut Kutlu
Okuma Süresi: 3 dk.
Bulut Kutlu

Bulut Kutlu

-
Takip EtGoogle News

Vurun abalıya hikayesini bilmeyenler için tekrardan anlatalım;
-“Eski dönemlerde zenginler çuha ve şalvar giyerken fakirler de aba giyermiş. Bir gün şehirli, ahlaksız bir zengin, zavallı bir köylünün karısına göz koymuş. İşin içine namus meselesi de girince şehirli ile köylü arasında tekme tokat bir kavga başlamış. Halk da kavgayı ayırmak yerine izliyormuş! Esnafın biri kavgayı ayırmak için çıraklarını göndermiş “Seyre bakmayın, vurun ayırın“ demiş.
Kavganın olduğu bölüme giden genç çıraklar ustalarına seslenmiş:
-Usta hangisine vuralım.
Usta şaşırmış, başına dert açmamak için “Bu da sorulur mu? Abalıya vurun abalıya vurun” demiş.
Zavallı abalı, köylü de neye uğradığını şaşırmış.”
İşte bu abalı meselesi böyle bugünkü abalılarımız da emekli dayılarımız gelen vuruyor giden vuruyor. Son memur zamlarında tarihte görülmemiş bir adaletsizliğe şahit olduk. Ekonomi Bakanı hemşehrimizin Mehmet Şimşek’in matematik öğretmeni bu meseleyi duysa emin olun harakiri yapar (!) ya böyle bir şey olabilir mi? Memura zam ve seyyanen artış, emekliye cüz-i artış. Böyle bir mantık hiç bir beyinde yok. Nasıl olsa halk yutar, camilerde bir iki şükür hutbesi okuruz oldu bitti… Bak sen bu işe…
Neyse ki matematik uzmanımız Devlet Bahçeli bu oyunu gördü de haksızlığı Meclise taşıdı. Aferin sayın Bahçeliye emeklinin halinden sadece o anlıyor.
Ülkemizde 13 milyondan fazla emekli var aileleri ile birlikte 30-35 milyon insanı hangi hakla mağdur ediyorsunuz. Sizin hiç mi vicdanınız yok? Zavallı Nebati’ye ne kadar komik adam diye gülüyorduk daha komik adamlar işbaşına geldi. Bu Şimşek denen zat-ı muhteremin hiş mi rakamlardan haberi yo? Açlık sınırı 30 bin TL garibim emeklinin maaşı 7.500 TL siz şaka mısınız ya…
Ama kusura bakmasınlar suç onlarda değil bizlerde. Tabiri caiz ise abalının üzerine ne kadar binerlerse o kadar güçleniyorlar. Tepkisiz ve halinden memnun bir halkın köle gibi ezilmesi kaçınılmazdır. 
Ömer Hayyam’ı tekrar anmam gerekiyor;
Celladına aşık olmuşsa bir millet, ister ezan, ister çan dinlet, itiraz etmiyorsa sürü gibi illet, müstahaktır ona her türlü zillet.

#
Yorumlar (4)
Gültekin coş
13.07.2023 02:22
Siz kestane balı, Medine hurması, manda yoğurdu yiyin biz emekliler aç kakalım. Şikayet etmek bize yakışmaz dostum biz istedik böyle oldu kendi düşen ağlamaz vurun abalıya
Gurbet Kerimoğlu
13.07.2023 02:20
Şükür, sabır derken bizi enayi yerine koydular afetin size. Hutbeye çıkıp emeklilere teselli verin kardeşim yoksa karınları doymayacak. Şükür ve sabırla karnımız doyuyor. Üstelik obeziteye çare olarak emeklilerin aç kalması öneriliyor. Alkışlar Erdoğan’a
Leyla ulusu
13.07.2023 02:16
Emekliye yapıldığı söylenen zam kök hücreye yansıyor dolayısı ile daha önce sayyenen artırılan ücretler sabit kalıyor. Bunlar kendilerini süper zeka bizleri geri zekalı sanıyor hani haksızda değiller 22 yıl aynı partiye oy versen olacağı budur kardeşim.
Bedri santalu
12.07.2023 13:41
Biz Emekliler bu zulmü hak ediyoruz kendi elimizle bunları iktidara getirdik elim kırılsaydı da oy vermeseydim
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları