09 Temmuz 2023 - Pazar

Herkes bu sudan içmeli…

Herkes bu sudan içmeli…

Yazar - Bulut Kutlu
Okuma Süresi: 3 dk.
Bulut Kutlu

Bulut Kutlu

-
Takip EtGoogle News

Bir zamanlar insanlar çok mutluydu, gülerdik, gezer, eğlenirdik. Şimdi nasıl Türkiye? O güzelim ülke gitti yerine daha kederli ve mutsuz bir ülke geldi. Peki, bunu hak ettik mi? Bence ettik kimse şikayet etmesin. Bu halk eğer uygulamalardan memnunsa yapacak bir şey yok. Kim ne içiyorsa biz de ondan içip, kendimizi uyutacağız. Sizce başka şansımız var mı?
Tarihte meşhur Deli Dumrul’u bilmeyen yok. Bir köprü yapar üzerinden geçenlerden para alırmış. Geçmeyenleri de döver sonra para alırmış! Şimdi garantili yol, köprü, hava meydanları ve hastaneler gitsen de yollardan geçsen de geçmesen de herkesten para alınıyor. Deli Dumrul hayatta olsaydı bizi yönetenler patentini çaldılar diye mahkemeye verirdi. 
Bu işin şakası tabi bugün alabildiğince vergiler arttırıldı hatta iki kez vergiler alınmaya başlandı, baktığınızda halk yine memnun. Vallahi bravo böyle bir halk hiç bir tarih kesitinde yok. Zam yaptıkça insanlarımız keyifleniyor!  Acıdan hoşlanan bir toplum haline geldik. Kabahat bizi yönetenlerde mi? Hayır asla değil. Bir gecede 128 milyar Dolar buharlaşınca “milletin Dolarları varsa bizim de imanımız var” dedik. Hesap sormak isteyenleri vatan haini ilan ettik bunu biz yaptık şimdi eğer şikayet edersek kendimizi inkar etmiş oluruz. Çünkü sandıkta tercihimizi hür iradesi ile bu halk yaptı. Dışardan gelen bir toplum bunu yapmadı. 

Yine zamanın birinde bir Padişahın canı sıkılıyor yoldan geçenlerden vergi alıyor. Bu da yetmiyor yolun giriş ve çıkışlarından da vergi alınmaya başlanıyor. Padişah merak edip halka memnun olup olmadıklarını soruyor. Halkın tamamı memnun olduğunu söylüyor. Padişah sonra yolun girişi, ortası ve çıkışından vergi almaya başlıyor. Padişah tekrar halka soruyor; “memnun musunuz?” Halk; “hayır efendim memnun değiliz para alınırken kuyruk oluşuyor vergi memurları artırınız!” Diyor. 
İşte bizim halkımızda tıpkı bu hikayede ki halka benziyor. Vergileri artırın ancak para yatırırken kuyruk olmasın!
Fakirleştikçe halinden memnun olan bir halkın ancak ve ancak afyon ile uyutulmuş olabileceğini zamanında Karl Marx çok güzel özetlemiş; “Din halkın afyonudur.” İşte bizlerde bu sudan içtik mi evelallah hiç bir sorun kalmaz.

#
Yorumlar (2)
Aziz kalkan
10.07.2023 13:56
Sevgili kardeşim bir tek sen derdimize derman oluyorsun halkımız bunu istiyorsa yapacak bir şey yok bu sudan bize de gönder içelim kadehleri birlikte tokuşturalımmmm
Melikcan
09.07.2023 15:10
Seni alkışlıyorum dostum senin gibi cesur gazeteciler çoğalmalı..,
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları