05 Mart 2023 - Pazar

Kızılay mı? Arpalık mı?

Kızılay mı? Arpalık mı?

Yazar - Bulut Kutlu
Okuma Süresi: 3 dk.
Bulut Kutlu

Bulut Kutlu

-
Takip EtGoogle News

Asrın deprem afetinde insanlar ölmüş, iki gün geciktik diye helallik isteniyor, insanlar enkaz altında yardım beklerken donarak ölüyor! Bizim Kızılay Başkanımız Kerem Kınıktır nedir kalkıyor yardım kuruluşlarına çadır ve konserve satıyor! Bu olayı rüya da görsem kabus diye sadaka çıkarırım. Ülkemizin başına gelen asrın felaketinde asrın skandalını yaşıyoruz!
Düşünün uluslararası yardım kuruluşu Kızılhaç bir afette insanlara çadır ve konserve satıyor, parası olan yaşıyor, olmayan ölüyor! Böyle bir mantık var mı yahuuuu?
İsterseniz Kızılhaç’ın ne amaç için kurulduğuna şöyle bir bakalım; “Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi; görevi, din, inanç, dil, ırk, toplumsal sınıf veya politik görüş farkı gözetmeksizin insan hayatı ve sağlığını korumak, insan varoluşunun saygı görmesini sağlamak, insanların acı çekmesini önlemek ve acılarını dindirmek olan uluslararası bir insani harekettir.” Nokta. 
Peki Kızılay nedir? İnsanların acılarını dindirmek yerine yürekleri mi yakmaktır? İnsani hareket yerine ticari bir kuruluş mudur? İnsanın varoluşuna saygı göstermek yerine dalga geçmek midir? Yazıklar olsun…
Bu güzide kurumun insani yardımlar yerine siyasi otorite mensupları için arpalık olarak kullanılması sizce acı değil mi? Gelen yardımları para ile satacaksın, bağışları yurt dışına göndermede Kızılay’ı aracı kullanacaksın daha sonra “vergi kaçırmadık, vergiden kaçındık!”  Diyeceksin sonra kıs-kıs güleceksin. Başka ülkede olsa bu adam sokağa çıkamaz ama bizim ülkede hem görevde kalıyor hem kendi akrabaları dahil siyasilere rant sağlıyor! Vallahi de billahi de bravo…  Bir gecede 128 milyar doları buharlaştıranlar nasıl hesap vermemişse, bu Kınık denen kırıntı da hesap vermeyecek ve diğerleri gibi yaptığı yanına kar kalacak. 
Sizce kabahat Kınık’ın mı? Yoksa bizi yönetenlerin mi? Bence Kınık’ın hiç bir suçu yok (!)  talimatlar neyse yerine getirmiş bir zavallı adam. Halk hesap peşinde ise önce bizi yönetenlerden hesap sormalıdır. Bu hesap da sandıkta olmalıdır.

 

#
Yorumlar (5)
Fatma dal
06.03.2023 04:53
Daha neler göreceğiz bu toplum bunları görmüyor mu? Senin dediğin gibi sandık her şeye kadirdir bakalım memleketi soyanlar mı kazanacak? Yoksa hesap İçin dört gözle bekleyen bu halk mı kazanacak? Bekleyip hep birlikte görelim
Ömer erdoğanoğlu
06.03.2023 04:50
Kızılay a bak sen neler oluyor bu Türkiye’de be? Helal olsun ayakkabı kutularında para saklayanlar beraat etti hatta el konulan paralar faizi ile iade edildi ! Bunlar Kızılay’ı soysalarda bence çok normal
Gültekin Burak
06.03.2023 04:47
Kardeşim bulut çok iyi yoldasın seni takdir ediyorum diğer meslektaşların utansın
Bedri tan
06.03.2023 04:46
Aferin Kızılay başkanına ülkeyi bir şirket gibi yönetmeye kalkarsan sosyal devlet anlayışı çöker. Ardından adaletsizlikler ve yolsuzluklar başlar halk böyle istiyor ne yapalım ?
Mehmet çebi
06.03.2023 04:44
12 yerden maaş alan bir Kızılay Başkanı bu sizce ne kadar adildir ? Daha çoklu maaş alan binlerce siyasi ve bürokratlar Allah bırakmasın ne diyelim?
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları