06 Mart 2023 - Pazartesi

Irkçılık ilkelliktir!

Irkçılık ilkelliktir!

Yazar - Bulut Kutlu
Okuma Süresi: 4 dk.
Bulut Kutlu

Bulut Kutlu

-
Takip EtGoogle News

Günümüz dünyasında ırkçılık, kafatasçılık, ilkellik ve aşağılık bir zihniyet olduğu kabul edilirken ülkemizde hala bu aşağılık zihniyete çanak tutulması beni insanlığımdan utandırdı!

Ne bu ya? Hala ırkçılıktan medet umuyorlar, hala faili meçhul cinayetleri savunuyorlar, hala kan ve gözyaşından medet umuyorlar olacak iş değil. Cahillik olurda bu kadar olmaz.

Pazar günü Bursa’da Amedspor’a yapılan ırkçı saldırılar gerçekten de midemizi bulandırdı! Ya kardeşim asrın deprem afeti bu ülkede yaşanmış, herkes gözyaşı döküyor, bunlar stada faili meçhul cinayetlerle anılan JİTEM mensuplarından Çatlı, Yeşil ile cinayetlerde kullanılan beyaz Toros posterlerini ellerine alıp 85 milyonun gözünün içine baka baka sergiliyorlar. Bunları ellerine alanlar, posterleri stada koyanlar, suça sessiz kalanlar, 90’lı yıllarda bölgemizde katledilen tüm Kürt aydınlarının öldürülmelerine ortak olmuşlardır. Bu kişiler insanlık onurunu da çiğnemişlerdir. Artık insan olmaktan utanır hale geldik.

50 bine yakın insanımız enkaz altında can verirken, yüreğimiz kan ağlarken Bursa’da yaşanan kafatasçılık ruhumuzda derin yaralar açtı. Depremde Kürt’ü Arab’ı Türk’ü Lazı, Çerkez’i, Alevi’si, Müslümanı, Hristiyan’ı, Yahudi’si, Mecusi’si, zengini, fakiri, sosyetesi, akıllısı, delisi, futbolcusu, mühendisi, doktoru, avukatı, polisi, genci, yaşlısı, çocuklar herkes öldü. Maalesef bu acı ölümler bizim insanımıza bir tek olumlu şey gösteremedi! Bunca insan öldü. Bursa’da yine ölüm çığlıkları atıldı! Ölümü bu kadar istiyorsanız gelin bizleri de öldürün zaten yaşamamızın bir anlamı da kalmadı.

Bir futbol maçını ne hale soktular gördünüz mü? Futbol kardeşliktir yalanını meğer yıllardır atıyorlarmış. Bundan sonra bu yalanlara kanmayacağız. Bizi kandırmayın artık. Kardeşi kardeşe kırdırmanın provasının yapıldığı tribünlerde ırkçılık çığlıkları atılıyor. En zor günlerde kenetleneceğimize ayrışmayı ve kavgayı ön plana çıkarıyoruz. Bursalı kardeşlerim; sizler ırkçılık istiyorsanız öyle devam edin. Biz barıştan ve halkların kardeşliğinden yanayız. Biz her canlının yaşamının kutsallığına inanmışız. İnsan ölümlerinin hiç olmamasını isteriz. Savaşlara, zulme ve çatışmalara karşıyız, insan olmanın erdemliğini her şeyden yüce tutarız. İsteriz ki Bursalı kardeşlerimiz de insani ve ahlaki değerlerin bilincine varsın…

Evet değerli okurlarımız bakın memleket ne hale getirilmiş? Toplum bilinçli, kültürlü, ahlaklı ve kaliteli hale getirilecekken çürütülmeye yüz tuttu, ırkçı ve seviyesiz bir toplum haline getirildik. Cami yapımları, imam sayılarındaki astronomik artış, cemaat sayılarındaki enflasyon, illegal dini unsurların legal hale getirilmesi toplumda eksen kaymasına neden oldu. Sanki din tekellerindeymiş gibi davranan zihniyet ırkçı bir toplum yarattı ve sonuç; 90’lı yılların faili meçhul cinayetlerini meşrulaştırma gibi çukur (!) bir anlayışa kadar geldi. Bundan sonra ne olacak? Yine ırk ayrımı, din tüccarlığı, geçiştirmeler ve kişiye göre adalet!

Yani daha da özetlemek gerekirse 33 yıldır bu ülkede değişen bir şey olmamış! Dünyaya meydan okuyan, ‘ey Amerika’ diyen, güya yerli otomobil ve savaş uçağı imal edilirken, hatta uzaya çıkmaya hazırlanırken (!) Türkiye’nin göbeğinde Bursa’da hala ırkçı söylemler arş-ı alaya kadar yükseliyorsa ülke olarak bunca yıldır bir arşın yol almamışız demektir!

#
Yorumlar (6)
Veysi Yaldar
07.03.2023 20:01
İnsanı çileden çıkarıyorlar siz olmazsanız kimse bizi teselli edemez dünün heval gazetecileri neden sessiz anlamıyorum bşr tek siz mi duyarlısınız yoksa bunlar hala yalakalık peşinde anlamıyorum tebrikler Bulut kardeş eyvallah
Emre olgun
07.03.2023 19:58
Bu yazı ülkemizde ki vahim tabloyu özetlemiş bulunmaktadır hala bazıları çıkıp bu vahim olayı alkışlıyor ve “Amed” diye bir şey yok” diyebiliyor vallahi bunlar hastalıklı kişiler bunları bölücü diye tutuklayacaksın ama nerde hırsız hırsızdan hesap sormaz
Emre olgun
07.03.2023 19:55
Turan çelik
06.03.2023 18:39
Vay beniiii din edebiyatı yapanlar nerdesiniz neden bu ırkçılığı kınamıyorsunuz sizleri Allah’a havale ediyorum tüm cemaatler kafatasçı valla
Ali kayık
06.03.2023 18:36
Bu memleket adam olmaz diyorum kimse bana inanmıyor 33 yıldır aynı nakarat hep ırkçılık şövenizm
Hakim atsan
06.03.2023 18:35
Harika bir yazı bravo
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları