29 Ekim 2023 - Pazar

Ahhh be Cumhuriyet neredesin?

Ahhh be Cumhuriyet neredesin?

Yazar - Bulut Kutlu
Okuma Süresi: 3 dk.
Bulut Kutlu

Bulut Kutlu

-
Takip EtGoogle News

Bu yıl Cumhuriyet Bayramımız görkemli kutlanıyor çünkü; Cumhuriyetimiz 100 yaşında. 
100 yıl önce bugün Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları TBMM’de Cumhuriyetimizi ilan etmişlerdir. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Varlık sebeplerinden biri de tabi ki Cumhuriyettir.
Peki şimdi gelelim gerçeklerimize Cumhuriyetle yüzleşmenin zamanı geldi geçiyor bile. 
Cumhuriyet sizce ülkemizin içinde bulunduğu gerçeklerle örtüşüyor mu? Ne kadar uygarız ne kadar özgür ne kadar müreffeh ne kadar bilimsel ne kadar modern ve ne kadar gericiyiz…?
Ey Cumhuriyet şimdi sana soruyorum; 
-Sende adalet, bağımsız yargı, hukukun üstünlüğü var mı? 
-Sende eğitim eşitliği var mı?
-Sendeki gelir dağılımı ne kadar adil?
-Sen insanları yargılamadan cezalandırır mıydın? 
-Sen insanların savunma hakkını ellerinden alır mıydın? 
-Sen küçük yaştaki çocukların beyinlerini gericilikle yıkar mıydın?
-Sen küçük yaştaki çocukları taciz eden Vakıf yöneticilerini cezalandırmaz, bu tür vakıfları kapatmaz mıydın?
-Sen yolsuzluk, haksız kazanç elde eden, mükerrer maaş alan ve memleketi Talan Cumhuriyetine çeviren vampirlere müsaade eder miydin?

Ve sen Cumhuriyet; Sana ne kadar ihtiyacımız olduğunu biliyor musun? Havadan sudan çok sana ihtiyacımız var Cumhuriyet, ne olur artık varlığını bizlere göster dayanacak takatimiz kalmadı be büyük Cumhuriyet…
Uçak yaptığımızı sanırız uçurmak yerine yürütürüz! Araba yaptığımızı sanırız gemilerle ülkeye getiririz. Tank-palet fabrikası yaparız sonra Katarlılara satarız. Uzaya mekiğimiz olmadan astronot göndeririz. Öğrenci yurtlarında asansör kazasında ihmal yüzünden hala ölüme itilen  gençlerimiz var. Ya kadın cinayetleri, maalesef rakamlar korkutucu seviyeye geldi günde en az bir kadın kocası veya yakını tarafından öldürülüyor. Cuma hutbelerinde hala fakirlere sabır öğretiliyor, keyfi zamları haşa Allah’a mal ediyorlar! Hala bizlere Cennet vadedip, mutlu azınlığa oluk oluk Dolar akıtıyorlar. 150’den fazla gazeteci hala cezaevlerinde, binlerce gazeteci yazdığı haber ve yorumlar nedeniyle yargılanıyor. Aşırı dinci gurupların ve cemaatlerin sayıları bin kat daha arttı. Basın ve ifade özgürlüğünde dünya sıralamasında sondan üçüncüyüz. Adalette 70. Sıradayız. Sanayi ve üretimde 60’larda. Eşit ve kaliteli eğitimde yine sonlardayız. Ama hırsızlık ve yolsuzlukta birinciyiz be Cumhuriyet…
Şimdi anladın mı neden sana bu kadar muhtacız Cumhuriyet?  Hiç bir zaman senin bu kadar yokluğunu hissetmemiştik Cumhuriyet. 
Artık çığlığımızı duy ve imdadımıza yetiş Cumhuriyet… 

#
Yorumlar (3)
Hilal demir
08.11.2023 02:01
Gerçekten bunlar kan emici vampirleri geçti 300 - 400 bin TL maaş almak ne demek? Ama insanlar hala bunları alkışlıyor sorun fazla maaş alanlarda değil bu insanları hala alkışlayanlarda.
Mustafa keke
31.10.2023 22:05
Kimse imdadımıza yetişemez bu koyunlar varken cumhuriyetten söz edemeyiz
Namık duruk
29.10.2023 20:28
Sizin gibi cumhuriyet sevdalısı olduktan sonra cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır tşk
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları