16 Nisan 2024 - Salı

Kısaca Başkan SÖNÜK…

Kısaca Başkan SÖNÜK…

Yazar - Bulut Kutlu
Okuma Süresi: 4 dk.
Bulut Kutlu

Bulut Kutlu

-
Takip EtGoogle News

Yerel seçimlerin üzerinden 17 gün geçti. 

Yoğun ve çetrefilli bir seçim çalışmasının ardından zılgıtlarla Kayyımdan devralınan bir Belediye Başkanlığı… İki dönem ve 8 yıllık Kayyım yönetiminin ardından bundan böyle halk kendi kendini yönetebilecek, en azından 8 yıldır ipotek altında olan halkın iradesi özgürlüğünü ilan etmiş olacak. 
Başkan Gülistan Sönük göreve gelir gelmez, emekçinin ikramiyesini alın teri kurumadan ödedi, akabinde Belediyenin önünde kurşun geçirmez camlarla çevrili güvenlik kulübesini söküp, dayatma uygulamalarının çöplüğüne atıverdi.
Sıra Eşbaşkan ve Başkan Yardımcılarına gelmiştir. Bir kaç gün içinde bu isimlerde bitirilip, Belediyede kollar hizmet için sıvanacaktır. Bundan böyle tüm gözler Belediyede olacaktır. Şimdiden başarılar dileriz. 
Gülistan Başkan bildiğiniz gibi ilk aktif siyaset deneyimine doğum yeri Kozluk ilçesinde başlamıştır. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Bekirhan Belde Belediyesi Eşbaşkanı seçilmiş ancak diğer Eşbaşkan parti değiştirince görevinden onurlu bir şekilde istifa etmişti. Daha sonra Batman merkezden aday gösterilerek, Türkiye genelinde yüzde 65 oy ile en fazla oy alma başarısı göstermiştir. 
Başkan Sönük 1993 doğumlu henüz 31 yaşında gencecik bir siyasetçi, lise eğitimi memleketi Kozluk’ta tamamladıktan sonra Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler dalında üniversite eğitimini tamamladı. Üniversite yıllarında özellikle siyaset alanında  aktif rol üstlenen Sönük, genç yaşına rağmen siyasi bilinci ve duyarlılığıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Kendisine buradan kocaman bir alkış gönderelim ki en azından yeni siyasi kariyerine moralle başlasın.
Evet… Sayın Sönük’ün konuşmalarına tavırlarına, hareketlerine, uygulamalarına, siyasi yorumlamalarına baktığımızda genç yaşına rağmen olgun siyaset, toplumsal ve siyasal konjonktür paralelinde halkçı, çoğulcu demokrasi anlayışı güdeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Tabi burada partinin politikasını, felsefesini de unutmamak gerekir.
Başkan Sönük’ün buralara kadar gelmesinde DEM faktörü elbetteki çok önemli. Seçim sürecinde vatandaş aday isimlerini telaffuz etmede zorlanırken DEM Partisi her yönü ile halk tarafından kimlik haline getirilmişti. 
Bu tespiti bir siyaset bilimciye anlatmak abesle iştigaldir. Ama bizim demek istediğimiz; mevcut siyasal faktör ve aktörlerin birbirlerinden ayrıştırılarak parti üstünlüğünün tartışılmaz olmasıdır.
Halk partiyi taşır, parti de siyasi aktörleri taşır bu bilinç ile hareket ettikçe zirve yarışında her zaman üst sıralarda yer alabilirsin. Aktif siyasette yer bulma şansın olmasa dahi, Leyla Zana’lar, Ayla Akat Ata’lar, Edip Solmaz’lar, Mehmet Sincar’lar gibi sen de her daim halkın yüreğinde yer alırsın…
Halkın nezdinde bir efsane olmaya hazır mısın? O halde kapını her zaman açık tut, tarafsız basını gözardı etme, eşitlikçi ol, şaibeli işlerden kaçın, fırsat buldukça halkın arasına in, koltukta çakılı kalma, kucaklayıcı ol kuralcı olma, etrafını saracak olan çıkarcılara, yalakalara dikkat et, son olarak sözün ve özün bir olsun… 
İşte o zaman sen de diğer iz bırakan siyasetçiler gibi halkın gönlünde ve yüreğinde olursun…
Şimdiden başarılar sayın Sönük…

#
Yorumlar (6)
Salih Ç
19.04.2024 13:59
Bulut bey bu yazıyı okurken tüylerim diken diken oldu. Demek ki hala dürüst ve namuslu gazeteciler var. Tebrikler üstat
Kazım Namdar
19.04.2024 02:44
Belediyeye bir kadın elinin değmesi süper. Başarılar DEM başarılar Gülistan hanım..
Aziz dursun
19.04.2024 02:41
Yaşasın demokrasi
Diyabettin Bilir
16.04.2024 18:49
Selam olsun sayın Sönük sen bizim gururumuzdan…
Hasan Kınacı
16.04.2024 18:47
Aziz muhterem Bulut bey partiler bireylerden elbetteki üstündür. Bu bilince herkes varmalı. Bireyler gelip geçici parti kalıcıdır tebrikler
Halil Bozgeyik
16.04.2024 14:56
Sayın bulut süper bir değerlendirme olmuş tebrikler başarılarının devamını dilerim
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları