16 Şubat 2024 - Cuma

+18 YASAK AŞK

+18 YASAK AŞK

Yazar - Kıvanç Apaydın
Okuma Süresi: 3 dk.
Kıvanç Apaydın

Kıvanç Apaydın

-
Takip EtGoogle News

DEM Partisi daha önceki yıllarda çözüm süreci çatısı altında AKP ile bir müddet yöntem deneyimlediler ve durum özellikle bölgede çok olumlu karşılandı. İlk deneyimlemenin getirdiği birçok acemilik vardı, yalnız tüm yönlere rağmen huzurlu ortam insanları mutlu etmişti. Uzun bir süre devam eden bu durum bazı cenahlar ve kirli eller tarafından baltalandı ve cumhurbaşkanının deyişiyle dolaba kaldırıldı. Bu zaman zarfında Kürtler belli bir süre dinlenmek dışında bir kazanım elde edemedi, aksine hendek ve siyasetsizlikle daha gerilere doğru gelmiş bulundu, akabinde yalnız kalamayan ve yalnız bırakılmayan DEM Partisi CHP ile kapalı kapılar ardında yasak bir aşk yaşadı ve bu yasak aşk meyvelerini büyük şehirler olarak CHP’ye hediye edildi. 5 yılın içerisinde ve sonucunda Kürtlerin elinde yine elde var sıfır... 
Yetmedi! Yetmez! Altılı masa kuruldu yine istemde olarak bagajda bekletilen DEM Parti cumhurbaşkanlığı seçiminde, Kılıçdaroğlu’na destek vererek harakiri yapmıştır. Oylarında çok düşüş yaşayan Dem parti, alenen yapılan Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisinin ilanı aşklarıyla son nefesini verdi. Yine elde var sıfır! 
 BAKALIM BU SEÇİMDE NELER OLACAK?
Yalçın Küçük’ün şöyle bir cümlesi geldi aklıma; YAHU KÜRDÜ KÜRDE BIRAKAMAYIZ Kİ?
 Kürtler yalnız bırakılırsa ve doğru stratejilerle siyaset yaparsa doğal olarak ayrılıkçı bir çizgiye gelecekler...  Bu birilerinin işine yarar mı? Yaramaz mı?  Kim yalnız bırakmak istemiyor? Bunu da toplumun değerlendirmesine bırakıyorum...
Kürtlerle uzlaşamamak beraberinde yoksulluk yüksek enflasyon hukukta tavizi de beraberinde getiriyor...
Kürt siyasetçilerin öngörüsüzlüğü ve toyluğu beraberinde hatalar getirmiş ve bölgemize de ağır bedeller ödetmiştir. 
Demokrasiyi bas bas bağıran DEM Partisi yerel yönetimlerin ön seçimlerinde yönlendirmelerle seçmende de soru işaretleri bırakmayı ihmal etmemiştir.
 Bir şeyi çok dillendirmektense onu yaşamımıza entegre etmek ve kılcal damarlara kadar sindirmeyi amaç ederek ancak amacımıza ulaşabiliriz, demokrasi ve ekolojiyi ağzımızdan düşürmeyip pratikte ise karşılığını vermediğimizde birileri çıkar bak sizleri görüyorum der.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.