06 Şubat 2024 - Salı

Buğulu Cam

Buğulu Cam

Yazar - Kıvanç Apaydın
Okuma Süresi: 3 dk.
Kıvanç Apaydın

Kıvanç Apaydın

-
Takip EtGoogle News

Yeni bir dönemin başlangıcı olacak yerel seçimlerden hemen sonrası, iktidar güçlü bir şekilde çıkarsa bizleri neler bekliyor, muhalefet büyük şehirleri elinde tutmayı başarırsa nasıl bir tablo olacak açıkçası kestirmek pek mümkün değil.
CHP'nin yeterince cesaretli davranamaması ve kurumsal yapısının olmaması, düşünce sistematiğini oturtamaması, dünya ve Türkiye siyasetini iyi okuyamaması, yıllardır süre gelen başarısızlığa başka başarısızlıklarda eklemiş oldu.

 Bu kadar yanlışın artık tesadüf olmadığını   ve bunun bilerek isteyerek yapıldığı görünür olmakta. İktidarın getireceği sorumluktan kaçmak  muhalefet olmanın verdiği konforu sürdürmeyi amaç edinmiş gibi.
Şu önemli mesajı yazdıktan sonra cümlelerime devam edeceğim; Türkiye’deki siyaset birileri tarafından dizayn ediliyor buna iktidar ve muhalefet dahil sistemli bir şekilde koordine ediliyor.
Dem partinin durumu içler açısı, aday çıkarsa da çıkarmasa da kendi durumu için bu bir şey ifade etmiyor, iktidarın siyasi dehası bu konuda çok önemli bir şeyi başardı, kapıyı açan anahtar olma özelliğini DEM’den alarak etkisiz bir aktöre dönüştürmeyi başardı.
Dem'in mevcut siyasi manevraları iktidarın kazanmasına yönelik olduğu açık beyandır, bu durum seçimden sonra iktidarla aynı masada oturma olasılığını oluşturur mu? Olabilir ama olmayabilir de. Galip Ensarioğlu’nun Selahattin Demirtaş ile ilgili güzellemeleri ilerde aynı masada oturabilmenin temellerini atıyorlar düşüncesi de kafamızda belirmiyor değil. DEM Partinin birçok temsilcisi müzakerelere açığız mesajı da diyalog kanallarının açılabileceğinin zeminini oluşturuyor.
 AKP ve MHP iktidarı görünürde iyi gözükse de içerde çatlaklıklar ve anlaşmazlıklar olduğu  biliniyor. Özellikle son zamanlarda kaymakamın imamı dövmesi dindar AKP seçmenini rahatsız etmiştir, bu koalisyon devam eder mi cumhurbaşkanı  risk alıp Kürtlerle oturur mu , mevcut durumda ön görmüyorum diyebilirim, eğer yerel seçimden de güçlü çıkarsa, DEM ve örgütünde zayıfladığı güçsüzlüğü ortadayken, aynı karede göremeyeceğiz, iktidarlar eğer karşıdaki güçlüyse bir şeyler kaybettirme kazandırma durumu varsa senle otururlar yoksa öbür türlü mümkün değildir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.