08 Mayıs 2023 - Pazartesi

EŞŞEKLEŞTİRME

EŞŞEKLEŞTİRME

Yazar - Kıvanç Apaydın
Okuma Süresi: 2 dk.
Kıvanç Apaydın

Kıvanç Apaydın

-
Takip EtGoogle News

Her olgu kendi zamanında değerlidir, geçmişte olan biten her şey o dönemin konjektörüne göre değerlendirilir.  Tarihten bugüne ise birçok alışkanlık biz fark etmesek de beyin sapımıza yerleşmiş, yalnız dönüşerek farklı bir şekilde bize eşlik etmektedir ve yine çok fazla alışkanlıkta unutulmuş yerine yeni davranışlar oluşmuş.

Dünyanın farklı bölgelerinde aynı zaman diliminde toplumlar birbirinden çok farklı reaksiyonlar göstermiş, bir yerlerde tekerlek icat edilirken başka bir yerde ateş, bir başka yerde av aletleri ve bu durum sürekli değişime ve dönüşüme uğramış aynı zamanda toplumları da beraberinde yenilerken bazı toplumlar da ise donma ve duraksama oluşturmuş.

Geçmişten kısa bir süre sıyrılıp şimdiki dünyaya göz atalım.  Ortadoğu’daki yaşam şekli, Avrupa’da ki yaşam şekli ve Asya bölgelerindeki yaşam ne kadar da farklı, şuna kanaat getirebiliriz ki aynı zaman dilimini insanlar farklı değerlendirmiş.

Türkiye ve komşularında ise çeşitli etken sebeplerden ötürü zamanın durdurulmak istendiği toplumların gelişiminin önüne teolojik ve ideolojik düşünce sistemlerinin büyük etkisiyle zamanın durma noktasına getirildiği açık bir şekilde ortadadır.

Tüm zamanlarda aynı söylemi kullanan yöneticilerin sözlerini ve davranışlarını inceleyelim; Kesinlikle değişmez hep aynıdır ve bu söylemlerinde müşterileri hazırdır. Bazıları bilinçli olarak menfaatleri doğrultusunda tebaa olurken büyük bir çoğunluğu da körleştirilmiş.

Sinir uçları hep açıkta bırakılan bu toplumlar ise her türlü provokasyona açıktır. İradesine el konulmuş, yönetimi başkaları tarafından yapılmaktadır. Beslendikleri ana kaynak sorgulamayı ret ettiği için düşünce akışı durmuş beraberinde yaşamı da durdurmuştur.

Yaşam kelime itibariyle bir devinimi yani hareketi içinde barındırdığı için yaşamında burada olmadığı çölleşmenin atalardan devir alınıp çocuklara miras bırakıldığı gayet açıktır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.