05 Ocak 2024 - Cuma

Sessiz işleyiş

Sessiz işleyiş

Yazar - Kıvanç Apaydın
Okuma Süresi: 3 dk.
Kıvanç Apaydın

Kıvanç Apaydın

-
Takip EtGoogle News
 
 İnsan birçok badireyi atlatarak bugünlere geldi, bazen bir aslanın pençesinden kurtuldu bazen soğuk kış ayazında mağaraya sığındı, bazen de açlık ve susuzlukla boğuştu. Her geçen gün üstüne bir şeyler ekleyerek yaşam standardının üstüne bir şeyler ekleyerek yükseltmiştir.  Gelinen nokta itibariyle insanlar artık açlıktan değil, obeziteden ölüyor. Savaştan değil trafik kazalarında ölüyor ve bu rakamlar azınsanmayacak kadar yüksek bir seviyede. İnsan için önemli olan konforlu bir yaşam mı?  Konfor mutluluk getirir mi? Peki konfor olmasa mutlu olur mu? 
İnsanoğlu sahip olmadığı her şeye hep arzu duymuştur, eksik olduğunda onu istemiştir.
Sahip olmak bir mutluluk ölçütü değil gibi! 
İnsanın psikolojik, ruhani,  his dünyası en önemli etkiye sahip diyebiliriz, ruh dünyanız ne kadar az tahrip olmuşsa iç dünyanız üzerinde iradeniz ne kadar gelişmişse huzurlu yaşama olasılığınız o kadar yüksektir. Psikoloji üzerinde elimizde olmayan dönemlerin etkisi çok daha fazladır. Çocukluk dönemi özellikle bu dönemde yaşadığın aile yapısının kültür durumu, akran ilişkileri ve mahallenin yaşayış şekli ilerleyen yıllarda farkında olduğunuz ve olmadığınız tüm yaşamınızda önemli bir etkiye sahip olduğunu söyleyebiliriz.
İnsanın kendi üzerinde etkisi ne kadarda azmış. Ebeveynden sonra çocuk bu sefer devletlerin tornasından geçerler.
Şanslıysanız iyi bir ülkede doğmuşsunuzdur ve sistem sizin iyi bir insan olmanız için tasarlanmıştır. Yok, eğer Ortadoğu bataklığında doğmuşsanız devletler sizi kendi istediği kalıba sokmak için emellerini üstünüzde deneyecektir, böylelikle aslında iraden sen farkında olmadan onların istediği kıvama gelmişsindir ve yaşamını bir başkalarının istediği şekilde yaşamaya başlamışsındır.
Televizyon ve sosyal medya bilişim adı altında devletlerin örgütlerin odak noktası haline geldiler, buralarda istedikleri ideolojiyi ve algıyı insanların kılcal damarlarına kadar sinmesini sağlayıp insanların tepki ve davranışları kontrol altına almayı başarmışlardır. Böylelikle iktidar olmak isteyenler güvenlik, göçmen, terör, su sorunu, gibi sebeplerin propagandasını yapıp koltuklarında daha uzun süre kalmanın garantisini ceplerine koymayı başarmışlardır.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.