26 Temmuz 2024 - Cuma

SAYIN VALİ; ÇARŞI PAZARDA DA ÜÇ KURUŞLUK BİR ŞEY KALMADI!

SAYIN VALİ; ÇARŞI PAZARDA DA ÜÇ KURUŞLUK BİR ŞEY KALMADI!

Yazar - Kıvanç Apaydın
Okuma Süresi: 3 dk.
Kıvanç Apaydın

Kıvanç Apaydın

-
Takip EtGoogle News

 

 Kendi konfor alanından çıkmayıp suni gündemlerle medyada yer almak, aziz Batman halkına haksızlıktır, valilik makamının çarşı pazardan da haberi var mı? Üç kuruşa bırakın faydayı, artık ayvayı bile alamıyor Batman halkı.   İnsanlar artık pazarlardan boş poşetlerle dönüyor. Aileler çocuklarını üniversiteye gönderemiyor, mevcut masraflardan dolayı, işçisi memuru aldığı maaşla kirayı mı ödeyecek çocuk mu okutacak, gıda mı alacak, yoksa üst baş mı alacaklar. Esnaf kepenk kapatma aşamasında, her gün siftahsız kapatıyor, milletin sırtında bunca dert varken polemiklerle gündeme gelmek hem siyasilerin hem de devlet erkanının asıl meseleyi ıskaladıkları görünürde.

 

Halkın dertleri başından aşkın iken, Devleti temsil eden makamın ve siyasiler arasında diyalogların sertleşmesi, örf adetlerimize ve usulümüze aykırıdır. Kıymetli Batman insanı her zaman tatlı dilden çözümden ve iletişim kanallarının açık olmasından yanadır. Merkezi seçimde Batman halkı tüm siyasete mesajı vermiştir, önemli üç partiye de kredi açmıştır...

 

Devlet toplum için var olmuş yapıdır, siyaset kurumu ise yine çözüm ehli olmak ve milletin sesi olmak için oluşturulmuş bir araya getirilmiş bir sistemdir.

 Aynı soruyu siyasetçilere de soruyoruz. Çarşı pazardan haberiniz var mı? Tuzunuz kuru, sizin makam araçlarınız, yüksek maaşlarınız ve milletvekili etiketiyle her şeyi çok uyguna mal etmeniz, sizi ayrıcalıklı bir sınıf haline getiren statükocu şatodan çıkıp ne zaman halkın sorunlarına çare olacaksınız?

Batman vekilleri şunu göz ardı ediyor; Herkes mevcut iktidarın ülkeyi getirdiği noktadan haberdar ve kendi iç dinamikleri de bunu söylüyor artık. Peki bu aşamada sizin çözüm adına ne yapmanız gerekiyor, nasıl bir yol aralamanız lazım. Batman özelinde 3 Dem Parti, 1 HÜDAPAR ve 1 Ak Parti vekili var. Üç farklı siyasi parti. Aynı zamanda belediye Dem partinin yönetimindeyken, yoksulluk işsizlik pençesinde kıvranıp, madde bağımlılarının kucağına düşmüş gençleri, bu çıkmazdan kim çıkaracak?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları