27 Aralık 2023 - Çarşamba

Belediyesizlik

Belediyesizlik

Yazar - Kıvanç Apaydın
Okuma Süresi: 3 dk.
Kıvanç Apaydın

Kıvanç Apaydın

-
Takip EtGoogle News

Belediye denince akla ilk neler gelir?

Temizlik işleri, park bahçe, kanalizasyon işleri ve imar gibi en başak hizmetler aklımızda canlanır...

Batman Belediyesi bu en zaruri hizmetleri yaşama geçirmek konusunda hangi aşamada...

Maalesef ki hiç yol kat edilmemiş. Temizlik işleri içler acısı. Hala ilkel yöntemlerle çöpler toplanmaya çalışılıyor.  Toplumsal bilinç oluşturmak adına bilimsel hiçbir çalışma yapılmamış ve her yer pislik içinde...

Alt yapının mevcut hali yağmur yağdığında şehrin nasıl bir hale geldiğini bu şehirde yaşayan herkes bilir.

Hava kirliliği konusunda zerreyi miskal bir yol kat edilmedi, böyle bir gündemleri yok zaten.

Deprem esnasında toplanma alanları çok az hata yok dersek yeridir ve bu hususta da herhangi bir afette insanların nasıl davranacağını bilmiyor.  Bu konuya dair bilimsel bir çalışma yapılmamakta.

Kentsel dönüşüm adı altında maksimum ömrü 50 yıl olan binalar yıkılıyor. Çünkü çürümektedirler. Geleceğe miras bırakılacak tek bir yapı yok bu şehirde ve şuan yapılan yapılarda yine bir 50 yıl sonra tekrar yıkılacak. Çünkü kalitesiz malzeme ucuz iş gücü ve estetik bir mimariden de uzaktırlar.

Yapılması gerek bu kadar önemli hizmet varken beyefendiler kalkıp araba bağışı yapıyorlar. Bu yapılan akıl dışıdır bilim dışıdır ve aynı zamanda kul hakkıdır.

Türkiye en önem verdiği konuların başında güvenlik gelir ve bütçe oluşturulurken hükümet en çok parayı aktardığı kısım güvenliktir. Buradan yola çıkarak bağış yaptığınız kurumun sizin paranıza ve arabalarınıza ihtiyacı yok zaten hükümetin bu kurumlara ayırdığı bütçeyle istediklerini alabilirler.

Bu yapılan işlem kısa ve anlaşılır bir şekilde şöyle açıklanabilir asıl işinden uzaklaşmaktır.

Batman'da herhangi bir kurumda bir ihtiyaç varsa bunlar tabi ki karşılanmalıdır bu valiliğin ilgi alanıdır.  Belediyeden toplumun öncelikli beklentisi yukarda söz ettiğimiz meselelerdir.

Belediyemiz borçlu bir vaziyetinin de olduğunu biliyoruz yetkililer ara ara yaptıkları açıklamalarla borcu azalttık gibi demeçlerde verdiler. Borçlu bir belediye kendi bütçesinde başka bir kuruma araç alıyor  ve gider ayak .

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.