05 Mayıs 2024 - Pazar

Alakasız yazılar

Alakasız yazılar

Yazar - Kıvanç Apaydın
Okuma Süresi: 2 dk.
Kıvanç Apaydın

Kıvanç Apaydın

-
Takip EtGoogle News

 

Bu kervanın gözüne mil çekilmiş yorulmak bilmez atlar gibi o yana bu yana koşar durur, yazıyoruz da ne oluyor, dinleyen mi var okuyan mı var okuyanda yaşamına uyguluyor mu dersin hiç sanmıyorum.

Gözlem ve izleme gücünün gelişmesi insanda azap başlangıcının da habercisidir. Hangi birinden söz etsem eksik kalacak, bir toplum tamamen çürür mü dersiniz? galiba evet, her ne kadar farklı uçlarda yapıları olsa da özünde çürüktürler.

Toplumlar hele bir de orta doğu toplumları dünyadaki gelişmeleri bir kaplumbağa yavaşlığıyla takip ederek ilerler, kendilerini yönetsin diye de toplumum en çığırtkan en demogolog ve en iyi oyuncusunu seçerler. Tabi bu durumdan ne çıkacak hiçbir şey demeyeceğim. Çürümüşlük derim.

En zaruri yaşamsal faaliyetler olan saygı ortadan kaldırılmış, özellikle herkesin kullandığı ve herkesin beraber yaşama zorunluluğu olduğu alanlar olan sokak, mahalle, trafik ve diğer yapılar alışan için normal alışmayan için kaos ortamı.

Sanatın kesinlikle hiç değerinin olmadığı sanatçının ise anlaşılamayacağı, asıl özün derinliğine ulaşılamayacağını da görmekteyiz. Sanatçı ve aydının sesini duymayan insanların geçmiş tarihsel dönemlerde yaşadıkları malumatınızdır.

 Orta ve aristokrat ya da entelektüel sınıfa mensup insanların yönetimlerde yer almaması da demokrasi bileşenlerinin yan yana gelememesindeki önemli eksikliklerdendir. Çünkü bu insanlar lokomotif görevi görerek ulaşılmak istenen konuma daha hızlı ve daha güvenli götürme öngörüsüyle beraber gücüne de sahiptir.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.