28 Eylül 2024 - Cumartesi

BATMAN ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYOR

BATMAN ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYOR

Yazar - Kıvanç Apaydın
Okuma Süresi: 3 dk.
Kıvanç Apaydın

Kıvanç Apaydın

-
Takip EtGoogle News

 

 

 

Şehrin önemli üç giriş çıkışı var. Hasankeyf yolu, Siirt yolu ve Diyarbakır yolu. Yol demeye bin şahit lazım sırat köprüsü adeta. Yaz aylarında birçok ölümlü kazaya sebep olan bu yollar kışın kötü koşullarında halkımızı kara kara düşündürmüş durumda...

 

En önemli sorunlardan bir tanesi madde satışının ve temininin artık çok kolay olması. Yeni emniyet  müdürünün gelmesiyle bu haberler daha yoğun yapıldı ve madde baronlarının üstüne gidiliyor. Bu yakalananlar birde madalyonun arka yüzü var. Yakalanmayan ve maddeyi istedikleri istikamete götürenler, onlarla ilgili ayrı bir titiz çalışma gerekiyor. Binlerce kişi Batmanda maddeye bağlı ve aileler çaresiz ve bu duruma kulağını gözünü kapatmış  bu insanlar bir girdap içerisinde boğuşmakta. Ne vekillerin nede yerel yönetimin bu alanda hiçbir çalışması yok, bu konu bir gün herkesi rahatsız edecek boyuta gelecek acil önlem adımları atılmalı.

 

Karadeniz’in bazı illerinde ikinci hava limanları yapılırken,  bizim vekiller sefer artırımının anca sözünü alabiliyorlar ve bu sorun her yıl düzenli olarak pişirilip pişirilip Batman halkının önüne koyulur. Kalıcı çözümler artık oluşmalı, Batman halkı her Türkiye vatandaşı gibi vergisini veriyor. peki bu ikinci sınıf muamele neden!

Oto sanayi siteleri şehrin plansız programsız dizayn edilmesinden ötürü artık şehrin ortasında kalmış durumda. Oluşturdukları ses kirliliği ve trafik yoğunluğu da şehrin sakinlerini rahatsız etmekte.  Özellikle Belediye arkasından TÜPRAŞ’a kadarki eski sanayi koridoru Batman halkının kalbine saplanmış hançer ve her gün kanamakta. Bir şehrin ortasında ses kirliği yapı kirliliği hijyen kirliliği ne desen var. Yerel yönetim ve merkezi yönetim özellikle bilimsel bir plan çerçevesinde ve şehrin büyüme hızı imar detayları dikkate alınarak daha yaşanılır bir şehir oluşturmanın çabası içerisinde olması elzem bir durum artık.

Kentsel dönüşüm maalesef kaplumbağa hızıyla ilerliyor.  Haydi onlara eski yapı deyip geçelim. O dönem maalesef hatalar yapıldı ve onun sancısını hala çekiyor bu şehir. Yalnız yeni şehirleşme, hiçbir insani kriter taşımadan servis edilmiş bazılarının kucağına.  Yapılan inşaatlar arası estetik ve dizayn kaygısı yok, yeteri kadar otopark yok, yeşil alan zaten çok az seviyede, bazı yerlere alt yapı dahi yapılamıyor yada yapılmıyor ...

Bir şehir düşününki düzgün hiçbir şey yapılmamış...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları