23 Haziran 2024 - Pazar

BELEDİYEYE KADIN ELİ DEĞDİ!

BELEDİYEYE KADIN ELİ DEĞDİ!

Yazar - Kıvanç Apaydın
Okuma Süresi: 4 dk.
Kıvanç Apaydın

Kıvanç Apaydın

-
Takip EtGoogle News

Bir enkaz devir alan Dem Partili Belediye Başkanı Gülistan Hanım, kısa zamanda, kısıtlı imkanlarla başarılı bir performans göstermeye devam ediyor. Özellikle toplum ve belediye arasında örülen korku imparatorluğunu gelir gelmez ayağının tozuyla ortadan kaldırıp büyük bir toplumsal katılım ile halkın hizmetine koydu.

 

Kayyum döneminde yapılan borçları teşhir ederek herkesin mevcut yapılanlardan haberdar olmasını sağlamış şeffaf belediyeciliğin gereklerini yerine getirmiş, 2024 bütçesini yılın ilk çeyreğinde bitme noktasına gelmesine rağmen imkanlar zorlanarak halkı hizmetsiz bırakmamışlardır.

 

Sosyal politikalarla adından söz ettiren Belediye Eşbaşkanı Sönük ihtiyaç sahibi ailelere fark gözetmeksizin kırtasiye yardımı, akabinde ekmek fabrikalarının güncellenip daha hijyen koşullarda hizmete sokulması, yakın tarihte KPSS öğrencileri için yapılacak eğitim programları gibi hizmetlerle gündem belirlemeye devam ediyor.

İktidarın çürüme emarelerinden bir tanesi olan ekonomi halkı yoksullaştırmış mevcut enflasyon karşısında belediye çalışanlarının da maaşları erimiş durumdayken, can suyu gibi yetişen başkan iyileştirmeler yaparak ekip arkadaşlarının koşullarını daha iyi bir seviyeye çıkarmıştır.

 

 Belediyenin işçi kadrosunda çalışan emekçiler ise zor koşullarda hayatını sürdürmekte, çoğu kiracı ve aile geçindirmekle beraber öğrenci okutmaktadırlar, sayın başkanın fark gözetmeksizin işçi emekçi çalışanlarının seslerine kulak vereceğinden şüphemiz yoktur.

 

Son dönemde yapılan incelemelerde temiz sokaklarda yürüyen insanların sokakları kirletme eğiliminin çok az olduğu görülmektedir, Batman için bir temizlik programı ve sistemi şart, sokağın ve mahallenin benimsenmesi sağlanıp pilot bölgeler seçilip, teknolojiye uyumlu halk ile iletişimin sağlanıp, çöp saatlerinin belirlenmesi, çöplerin ayrıştırılmış şekilde bırakılması, sokakta bulunan reklam panolarının temizlik programına uygun görsellerle düzenlenmesi, pilot bölgedeki esnaflarla ve kapıcılarla koordineli çalışılıp, sürecin sonunda olumlu ve olumsuz emareler değerlendirilip,  oluşabilecek başarının ardında bölgelerin artırılması önemli bir adım olacaktır şehrimiz için.

 

Şehrimizin sosyal yaşamı yok denecek kadar az, yazın insanlar dışarda zaman geçirmek isterken maalesef halkımız yürümek dışında başka bir şeyler yapamıyor, kahvehanelerin caddeleri işgal etmesinden ötürü yürümekte bile zorluk çekiyor halkımız, toplumun birçok kesiminden şikayetlerin gitmesine rağmen, kahvehaneler adeta imparatorluğa dönüşüp geri adım atmıyor maalesef.  Tüm şehirlerde başlayan yaz etkinliklerinin de şehrimizde oluşmasını insanlarımızın bu kaos ortamından biraz uzaklaşması, sıcak havaların beraberinde getirdiği bunaltı, müzik, sergi, tiyatro gibi sanat dallarıyla daha yaşanılabilir hale gelebilir.

 

Mevcut yapılaşma yaşam konforunu felç etmiş durumda, otoparkı olmayan, bahçesi olmayan, çocuk alanlarının çok az olduğu yapılar yapılmaya devam ediyor, mevcut parsel yapılanmasından, ada parselli imara geçişin sağlanması Batman’a katma değer katacaktır.

 Park alanlarının ve toplanma alanlarının azlığı herhangi bir afet durumunda insanların gidebileceği sığınabileceği bir yerin olmadığını da deprem döneminde deneyimlemiş olduk.

Herhangi bir afet durumunda insanlarımızın davranış şeklini gözlemlediğimizde maalesef doğru bir yöntem deneyimleyememiş sınıfta kalmıştır, bu hususta da destekleyici eğitimsel politikalar oluşturarak  fayda sağlanabilecektir.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları