07 Kasım 2023 - Salı

HEDEP’İ ELEŞTİRMEK EN KOLAYI!

HEDEP’İ ELEŞTİRMEK EN KOLAYI!

Yazar - Kıvanç Apaydın
Okuma Süresi: 5 dk.
Kıvanç Apaydın

Kıvanç Apaydın

-
Takip EtGoogle News

Batman’ın hangi sorununa derman oldunuz? Bu şehirde her şey iktidarın elinde olmasına rağmen ne değişti?

                1.            Türkiye’nin değil dünyanın en kirli havasını soluyoruz, ödül olarak bize onkoloji servisi açılıyor. Önce kanser ediyorlar sonra tedavi edecekler.

                2.            İktidarların amacı toplumlara refah ve huzur getirmek, yaşam kalitesini arttırmak Batman’da bazı aylar günde bir genç intihar ediyor bunun sebebi nedir neden bir komisyon kurulup çalışma yapılmıyor?

                3.            Dünyanın başka bir ilinde önce parke taşı döşeyip daha sonra parke taşı üstüne asfalt döküp  bir hafta sonra asfaltı kazıp alt yapı çalışması yapan başka bir belediye var mı !?

                4.            İşsizlik konusunda da birinciliği uzun yıllardır kimseye vermiyoruz. Batman OSB’sinin hali ortada... Bu şehre yakışmayan küçücük ölçekte bir yer, genç insan potansiyelimiz bu kadar yüksekken Avrupa ülkelerine göç veriyoruz.

                5.            Bütün modern toplumlarda yerelden yönetim güçlenirken yetkileri arttırılırken bizim şehrimizde kayyumlar devam etmekte o yetmezmiş gibi başka illerden bu şehre yabancı ithal belediye başkan yardımcıları atanmakta!

                6.            Batman sokakları çöp yuvası bu sorunun çözümünü belli ki işin haydarları, ehlileri tarafından yapılmadığı ortada! Çözüm noktasında da bilimsel yöntemler uygulamak ve toplumsal bilinci arttırmanın yöntemlerini uygulamak gerekir.

                7.            İki dönemdir kayyumla yönetilen Batman belediyesinin imar noktasında geldiği nokta ortadadır. İl özel idare Hasankeyf yolundaki en kıymetli can damarımız olan tarım alanlarını imara açtı, açmakla beraber düzensiz ve ucube görüntülerdeki apartmanlar doldu taştı. Vatandaşlar hala birçok alt yapı sorunu ile karşı karşıya olduğunu anlatıyor. Şehrin diğer mahallelerinde de düzensizlik hat safhada isteyen dükkânını uzatıyor imara esasa usule dikkat etmeden nede olsa bir şey olmaz cezamı öderim düşüncesiyle.

                8.            Deprem konusunda hangi aşamadayız Toplumsal bilincimiz yok insanlar nasıl davranacağını bilmiyor bu konuyu deneyimledik bunun için hangi çalışmalar yaptınız? İnsanların toplacanağı alanlar yok denecek kadar az olan alanlarda yetmeyecek.

                9.            kentsel dönüşüm kanayan yaramız, bir deprem esnasında müdahale edilemeyecek, mahallelerimiz var çünkü yapılar çok eski sokaklar dar düzensiz çarpık bir yerleşim var, yeni imar alanları açmak yerine özellikle kentsel dönüşüme yoğunlaşarak doğa daha az tahrip edilmiş olur,  tarım alanları yok edilmez ve temiz bir kentleşmenin yolları açılmalı.

                10.          Bir kitap fuarı düzenlendi her yönüyle ilginçti  en önemlisi şu iyi okuyucular beni anlayacaktır, bütün dünyada bir realiteye sahip yazarlar var ve bunların çalıştığı iyi yayın evleri de var,   çevirinin iyi yapılması yazıların okunurluğu açısından çok önemlidir, her dönem kült özelliğine sahip bütün dünyada çok satan başlıca kitaplar var bunların hiçbiri getirilmemiş, Batman fuarına gelen yayın evleri ellerinde kalmış okunmayan kitaplarla doldurmuşlar raflarını, bu şekilde elindeki stoku eritmişlerdir. Burada da yine sınıfta kaldınız denetim mekanizmanın işlemedi, getirdikleri konuşmacılar akşam haber kanalında yorumcu olarak katılan insanlar , bu topraklardaki insanları çok hafife alıyorlar herhalde bölge halkının Ahmede Xane , Meleye Ciziri , baba tahıre üryan , gibi büyük düşünürlerinin olduğunu unutmuşlar.

                11.          Bizim birde bir hastanemiz yapılıyordu sahiden ne zaman olacak? Malum mevcut olanlar yetmiyor? mevcut olanları yönetme şekilleri de ortada, öğle vakti zamanı olan biri gitsin yemeklerini yesin, oraya buraya yemeklerini atanlar mı desem, sabah temizlik yapacaklar güya " Klimalarını" üstüne çıkıp camları temizleyen mi desem gidenler bilir tüm klimalara kırık döküktür , çünkü kırandan hesap sorulmamış çalışan personel eğitilmemiş  onu denetleyen denetlenmez yatakların altı tozdan geçilmez ,bu deneyimlerimi bir hastam vasıtasıyla gözlemledim , hastanede enfeksiyon kapmamanın büyük mücadelesini verdik !

Daha da yazabiliriz ne kalem yeter ne kağıt, halk huzur iş ve sosyal bir yaşam istiyor, bazı parti başkanları popüler olmak kaygısıyla HEDEP’i eleştiriyor, bazı vekiller kayyumu övüyorlar buyurun manzara ortada Batmanın hali vaziyeti de ortada sorunlara derman olun sizi tebrik edelim, yalnız gerçeği saptırmayalım lütfen, keşke bizde sizi gözlüğünüzden bakabilsek, yalnız halkımız çıplak gözle de iyi görüyor. 

#
Yorumlar (1)
Kerem dün
08.11.2023 14:14
Kaleminize sağlık
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.