06 Kasım 2023 - Pazartesi

İYİ YAĞLAMACI

İYİ YAĞLAMACI

Yazar - Kıvanç Apaydın
Okuma Süresi: 4 dk.
Kıvanç Apaydın

Kıvanç Apaydın

-
Takip EtGoogle News

Bazı yıkama yağlamacılar yine iş başında, belli çıkarlar uğruna halkı yanıltmak yalan yanlış demeçler vererek,  ( olmayan kendilerini )   var etme çabalarını üzüntüyle görmekteyiz.  Batman özelinde yüzde 1 oyu olmayan muhtar adayı olsa aile fertleri dahi kendilerine oy vermeyecek sözde parti başkanları, halkın ezici çoğunluyla seçilmişleri eleştirmek için önce iyi bir teyemmüm abdesti almaları gerekecek, suyumuza yazık olmasın.

Başka illerden belediye başkan yardımcısı atayanları eleştirmeyenler bugün kalkıp halkın iradesiyle seçilenlere gündem olmak amaçlı konuşanlar yine halkın nezdinde karşılıksız kalacaklar.

Eleştiri modern toplumlarda dönüştürme ve işlevsel eylem hale getirme özelliğine sahip,  hakikate bağlı olarak ve bilimsel çerçevede yapılan eleştiriyi karşıdaki alıp özümsemeli ve acil eylem planıyla pratiğe koymalıdır.

Bir konuyu değerlendirirken, kökleriyle ele almadan, neden sonuç ilişkisini ve çevresini ret ederek yapılan söylemler içi boş palavralardan öteye geçmez.

Batman şehri yıllardır atananlar tarafından yönetiliyor, gidin sokaklarını gezin dünyada parke üstüne asfalt döken ve bir hafta sonra o asfalta kazı yapıp yer altı çalışması yapan başka bir yer var mı,  halkın ve devletin imkânları hiç bu kadar pervasızca kullanılmamıştır.

Batman Türkiye’nin en kötü havasını soluyor insanlarımız nefes alırken kanserleşiyor, ama bizim ülkemizde her şey tersten olur önce kanser olursun en kötü havayı sana soluturlar daha sonra lütufmuş gibide onkoloji servisinin temellerini atarlar.

Belediye temizlik konusunda sınıfta kalmıştır hala ilkel yöntemlerle çöpler toplanmaya çalışılır sokaklar ve konteynırlar taşma noktasında, oysa bu sorunun çözümü çok basittir bilimsel ve akılla bilinç seviyesi yükseltilir ve sorun çözülür.

Hasankeyf yol üzeri açılan imar, ortada plansız programsız üstelik şehrimizin ana kaynağı olan tarım alanlarımız bu şekilde yok edilmiş.

Deprem konusunda ne yaptık kaç toplanma alanımız var kentsel dönüşümde hangi aşamadayız şiddetli bir depremde bazı mahallelerimize ambulans bile giremeyecek noktadadır, yapılar çürümüş sokaklar dar yoksul halkımız çaresiz bir şekilde beklemektedir.

Halk kin öfke ve nefret söylemlerini ret ediyor bazı konumlarda olabilirsiniz ama bu size birbirinize pervasızca eleştirme hakkını vermiyor doğru üslup ve aklın mantığın çerçevesine özen göstermelisiniz.

Devir değişti insanlar kimin ne yaptığını açık bir şekilde görüyor siz birisi için iyi çalışıyor dediğinde o iyi olmuyor Pratik ortadadır, Batman OSB’nin hali ortada bu büyük şehre layık görünen küçücük bir sanayicik.

Türkiye’nin en işsiz şehirlerinden bir tanesi batman hatırlatalım, insanlar evine ekmek götüremeyecek yaşam pahalılığı almış başını gidiyor, gündem olacaksınız diye orda burada alt yapısı olmayan şeyler konuşacağınıza halkın bu sorunlarıyla ilgilenin... 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.