15 Ekim 2024 - Salı

TOPLUM OLARAK NEREYE GİDİYORUZ

TOPLUM OLARAK NEREYE GİDİYORUZ

Yazar - Şehmus Ustabaşı
Okuma Süresi: 3 dk.
Şehmus Ustabaşı

Şehmus Ustabaşı

batmanolay@xn--gmailcom-w0a -
Takip EtGoogle News

 

Merhaba değerli Batman Olay Gazetesi okurları, bundan birkaç yıl öncesine kadar ülkemizde genelde cinayet, gasp, hırsızlık ve buna benzer asayiş olayları yaşanırdı ve bunların nedenlerinin büyük çoğunluğu bireysel çıkan olaylardı. Yani, ya kan davaları nedeniyle ya arazi anlaşmazlıkları nedeniyle, ya da namus meselesi nedeniyle cinayetler işlenirdi. Hırsızlık zaten dünya kurulduğu günden günümüze dek devam eden bir olay. Kişi veya kişilerce soygunlar yapılır, bazı kişiler ise gasp, kapkaç işleriyle uğraşırdı.

Günümüzde gün geçmesin ki bıçaklı kavgalar, silahlı kavgalar, boşanma aşamasında olan kişiler eşlerini sokak ortasında öldürmesin ya da cinnet geçiren baba önce eşini ardından çocuklarını öldürmesin.

Bütün bunlar toplumun cinnet geçirmekte olduğunun birer kanıtı değil mi? Bu suçların ve suçluların sayısı o kadar arttı ki, insanlar artık sokakta yürürken her an başına bir şey gelir endişesi içinde.

Gerçekten ülke genelinde suç oranları arttı, hapishaneler yaşanan suç oranları nedeniyle neredeyse dolmak üzere.

Gerçekten toplum nereye doğru gidiyor, bunların başında acaba ekonomik şartlar mı, aile içinde anlaşmazlık mı ,yoksa başka bir şey mi bilinmez ama durumu iyi değil.

Yerelde Batman için söyleyeyim gerçekten Batman il Emniyet Müdürlüğüne bağlı asayiş, KOM ve diğer birimler ne yapıyor. Ekipler vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için koordineli şekilde gece gündüz çalışmakta. Bunların başında uyuşturucu geliyor. Dışardan veya içeriden aldıkları istihbaratı değerlendiren ekipler, araçlarda taşınan her türlü uyuşturucu maddelerin şehre giriş yapmadan ele geçirilmesini sağlıyorlar. Ayrıca okul önlerinde ve sokakta şüphelendikleri tüm vatandaşların kimlik sorguları yapılmakta.

Gün geçmesin ki kentin herhangi semtinde olay yaşanmasın. Ekipler olayların önlenmesi için yoğun çaba sarf ediyor, motosiklet ve araç denetimleri son zamanlarda arttı, özellikle kazaların en fazla neden olduğu motosiklet kazaların maksimum düşmesi için trafik ekipleri kask, ehliyet ve diğer önlemlerin alınması için çalışmaları devam ediyor.

Kısacası Emniyet ekipleri asayiş olayların önüne geçmek için yoğun bir mesai harcıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.