07 Eylül 2023 - Perşembe

NERDEN NERYE GELDİK

NERDEN NERYE GELDİK

Yazar - Şehmus Ustabaşı
Okuma Süresi: 3 dk.
Şehmus Ustabaşı

Şehmus Ustabaşı

batmanolay@xn--gmailcom-w0a -
Takip EtGoogle News

Merhaba değerli okurlar Bu günkü yazım yeni yetişen gençlikle ilgili. Gerçekten şimdiki gençlik ile eski gençlik arasında dağlar kadar fark var.  30 yıl geriye baktığımızda O dönemin gençleri belki şimdiki gençler gibi sosyal medya, cep telefonları gibi bilgi teknolojisine sahip değildilerdi, ama saygılıydılar. Çünkü o dönemin gençleri geceleri gece geç vakitlere kadar dışarı çıkmaz en önemlisi büyüklerine sevgi ve saygı gösterirdi. Gençler baba sözü dinler ve babalarının karşısında daha saygılı bir şekilde otururdu, sigara asla içmezlerdi, laf dinlerlerdi, ama şimdiki gençler öyle mi? Bir kelime söyle bin cevap işit.40 yıl önce Batman ilçeydi ve gelişmemişti, o dönem en yüksek kat sayısı iki veya üçü geçmezdi. Araç sayısı pek yoktu, gençler kışın çamur yazın ise toz içinde kalırdı ama yinede mutluydular. Cafe, Oyun Salonları, lüks alış veriş merkezleri yoktu, lüks pastaneler yoktu düşünün o dönem sadece TRT. 1 televizyonu vardı oda tek kanaldı. Ama o dönemin gençleri mutluydu. Şimdiki gençler öylemi. Günümüzün gençleri çok şanslı ama kıymetini bilmiyorlar. Televizyonumu izlemek istiyorlar bin kanal var istediklerini izliye biliyorlar, şimdiki gençler tüm Dünya nimetlerinden faydalana biliyor. Ceplerinde Baba parası altlarında lüks araçlar, har vurup harman savuruyorlar. Gece geç vakitlere kadar geziyorlar. Bu kadarla yetinseler, baba karşısında sığara içmeler, baba veya anne nerede kaldın oğlum deyince vay sen misin bunu diyen, anne ve babalarını dövmedikleri kalıyor. 
Geleceğimizi emanet edeceğimiz Yaşlıları teslim edeceğimiz bir nesilden bahsediyorum Sanki ölünceye kadar baba parası yiyeceklermiş gibi Geleceklerini düşünmeyen heba eden bir gençlik İleri de çok pişman olacaklar belki de En güzel çağlarını en verimli günlerini Bu şekilde harcadıkları için çok pişman olacaklar.
HOŞÇA KALIN

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.