22 Ağustos 2024 - Perşembe

Kazaların en büyük nedeni dikkatsizlik!

Merhaba değerli Batman Olay Gazetesi okurları… Bugünkü yazım son zamanlarda Batman merkez ve çevresinde yaşanan ölümlü ve maddi hasarlı kazalarla ilgili.

Yazar - Şehmus Ustabaşı
Okuma Süresi: 2 dk.
Şehmus Ustabaşı

Şehmus Ustabaşı

batmanolay@xn--gmailcom-w0a -
Takip EtGoogle News

Değerli okurlar, yaşanan kazaların başında aşırı hız, hatalı sollama, cep telefonuyla konuşmak, aşırı yorgunluk ve buna benzer birçok nedenler yolda seyahat ederken ya ölümlü kazaya ya yaramalı kazaya yada maddi hasarlı kazalara neden olabiliyor.

Maalesef son 20 günde Batman kent merkezinde ve Batman'a bağlı Kozluk, Sason, Gercüş, Beşiri ve Hasankeyf ilçelerinde otomobil, tır ve yaşanan motosiklet kazaları beraberinde ölümü getirdi. Buradan yaşanan kazalarda yaralanan vatandaşlarımıza Allah’tan acil şifalar, ölenlere ise rahmet dilerim.

Bakın değerli sürücüler!

Kazaların yaşanmaması için öncelikle aşırı hızdan kaçınmalı, önümüzü görmediğimiz müddetçe önümüzde ilerleyen araç sollanmamalı, virajlarda dikkatli ve aşırı hız yapılmamalı, araç kullanırken cep telefonu ile konuşulmamalı veya yanınızda biri oturuyorsa sohbetten kaçınmalı, aşırı yorgun ve stresli iseniz o gün araç kullanmamalısınız.

Kent merkezinde yaşanan kazaların çoğu motosiklet kazaları çünkü motosiklet sürücülerinin bazıları hiçbir kurala uymuyor.

Ben kendimden örnek vereyim. Ben cadde üzerinde seyir halindeyken aniden ara sokaktan önüme motosiklet çıktı. Süratli olsaydım kaza kaçınılmaz olurdu.

Özellikle bazı motosiklet sürücüleri yola kontrolsüz çıkıyor. Yaya geçitlerinde ise birçok otomobil sürücüsü ve motosiklet sürücüleri kurallara riayet etmiyor.

Trafik ışıklarına da o şekilde bazı sürücüler riayet etmiyor. Ondan sonra yaralamalı veya maddi hasarlı kazalar yaşanıyor.

Batman kent merkezinde gün geçmiyor ki yaramalı veya maddi hasarlı kazalar yaşanmasın.

Onun İçin değerli okurlar aşırı hızdan uzak durulması ve trafik kurallarına tam teşekkürlü riayet edilmesi hem cana hem mala zarar vermez.

Hoşça kalın…

#
Yorumlar (1)
Veysel
22.08.2024 13:59
Vallahi doğru diyorsun ustabaşı
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.