17 Ağustos 2024 - Cumartesi

KAÇAK DOĞAL GAZ KULLANMAK SUÇ VE HARAMDIR

Merhaba değerli Batman Olay gazetesi okuyucuları bugün Aksa Siirt- Batman Doğal Gaz Dağıtım Şirketi’nin günümüzdeki faydalarından bahsetmek istiyorum.

Yazar - Şehmus Ustabaşı
Okuma Süresi: 3 dk.
Şehmus Ustabaşı

Şehmus Ustabaşı

batmanolay@xn--gmailcom-w0a -
Takip EtGoogle News

 

 

Bundan 15 yıl öncesine kadar da kış mevsimi geldi mi vatandaş tek katlı müstakil ikamet ettiği evinde ya odun ya da kömürlü soba ile ısınmasını sağlardı. Zorlukları vardı, çünkü her yıl kış mevsimi geldi mi vatandaş kömür veya odun almak için kimi oduncular sitesine kimisi ise kömür satışlarının yapıldığı alana gider yakacağı kadar kömür veya odun alırdı. Zahmetli işti, taşıması ayrı bir dert temizliği ayrı bir dert, özellikle kömürde bazın yakıt kötü çıkınca haliyle ev temizliği ’de kaçınılmaz oluyordu.

Konutlar ise çoğu ya kömür yakardı ya da mazot yakardı ikisi ’de kötüydü çünkü o da zahmetli olduğu kadar konut sakinlerine ayrı bir küfletti.

İnsanlar Doğal Gazla buluşmasıyla beraber o dertler son buldu.

Çünkü son 15 yılda Batman yaklaşık yüzde 90’ı Doğal Gaza kavuştu az bir rakam değil.

Kış geldi ne yakalım korkusu bitti, çünkü yazın evde bulaşık ev temizliği, çamaşır yıkama kolaylaştı 7 / 24 saat sıcak su aynı şekilde kışın ‘da ısınmak için istersen bir oda istersen tüm odaları ısınma amaçlı yaka bilirsin tabi bütçene göre.

Eskiden doğal gaz yokken büyüklerimiz çok zorluklar içinde yazıda kışı da geçiriyordu, özellikle Annelerimiz bulaşık veya çamaşır yıkamak için ya ocak üstünde su ısıtırdı ya da yanan soba ateşinde su ısıtıp bulaşık veya çamaşır yıkarlardı.

Ama şimdiki nesil eskiye göre daha şanslı düğmeye basıyor sıcak su ve aynı anda ısınma ihtiyacını da karşılıyor.

Kısacası doğal gaz gerçekten vatandaş için günlük hayatını kolaylaştıran bir ısınma aracı.

Ama son zamanlarda halk arasında dedikodular dolaşıyor. Bazı kişiler eskiden nasıl evlere veya iş yerlerine elektrik kaçağı yapıyorsa şimdi doğal gaz kaçağı yapıkları iddia ediliyor.

Bu doğruysa kul hakkına giriyor.

Gerçekten bu tür kaçak işlemleri yapanlar varsa lütfen vaz geçsin zararı hepimize.

Ayrıca doğal gaz tesisatıyla firma yetkilileri dışında oynanması tehlikeli, suçtur ve suçu da ağırdır yapanda kullananda aynı suça ortaktır.

Allah korusun tesisatla oynaması halinde doğal gaz sızıntısı yaşana bilir ve çok kötü sonuçlar doğura bilir.

Yapan veya yaptıran varsa vaz geçsin zararı Batman’adır.

Bu konuda Doğal Gaz’da deneyimli personeller var ve şayet bir abone kaçak kullanıyorsa anında bu ekipler tespit edebiliyor onun için bu tür insanlar varsa veya komşusunun kullandığını bilen varsa onu ikna etmesinde fayda var.

Ayrıca doğal gaz Batman’da deneyimli kadrosuyla gün boyu oluşa bilecek arıza veya yeni yapılacak abonelikler için canla başla çalışmakta.

HOŞÇA KALIN

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.