25 Nisan 2024 - Perşembe

Çöküş başlamıştır!

Çöküş başlamıştır!

Yazar - Bulut Kutlu
Okuma Süresi: 3 dk.
Bulut Kutlu

Bulut Kutlu

-
Takip EtGoogle News

 

 

 

“Güvenme varlığa düşersin darlığa” derler.

 

Ne kadar güzel bir söz. Varlığın kıymetini bilmez, har vurup harman savurursanız bir gün gelir dara düşersiniz.

80 yıllık ülke rejiminin sistemini değiştir, Merkez Bankasını, Hazineyi kendine bağla, Varlık Fonunu kur ve devasa resmî kurumlar ile kamu bankalarını kendine bağla, kamu kuruluşlarını, hazine arazilerini sat, vatandaşlık sat, vergileri iki-üç kat artır, vergileri mükerrer yap, faizleri artır, kur korumalı mevduat hesabı geliştir, dış borç al, zam üstüne zam yap fakat Hazine yine zarar etsin! Bu hangi ekonomi kitabında yazıyor ki?

Ekonomi bir bilim dalıdır ve matematik tektir yalan söylemez. Peki neden ülke olarak borç batağına saplandık ve neden hazine zarar ediyoruz?

Bunun tek bir yanıtı var; hesapsız kitapsız işlem yaparsanız bir gün mutlaka sermayeniz biter ve namerde muhtaç kalırsınız. Ne demiş Atalarımız; “yediğin hurmalar bir gün gelir tırmalar…’

 

Garantili yollar, hastane, havaalanları, köprüler yapıp bunu döviz olarak müteahhit firmalarına verseniz, siyasilere bürokratlara 3’er 5’er maaş verseniz, yurt dışı ve yurt içi gezilerine onlarca uçak, yüzlerce araç, binlerce koruma ile giderseniz, resmî kurumlara ait milyonlarca araç varsa ve bu araçlar için milyarlarca liralık yakıt kullanılıyorsa, sağlık sektöründe milyarlık ilaç vurgunları yaşanıyorsa, ihaleler yandaşlara kırımsız veriliyorsa, ithalat bir iki kişinin eline bırakıyorsa, tarımsal kalkınma gereksiz görülüyorsa, sanayi yatırımı deyip, ithal arabalar yerli üretim diye millete yutturuluyorsa, savaş uçağı yaptık diyerek bir cep telefonunu dahi üretemiyorsak, uzaya turist göndermek için 50 milyon Doları gözden çıkarabiliyorsak, yurt dışına Kızılay aracılığı ile milyon Dolarlar gönderip, sonrasında ‘vergi kaçırmadık vergiden kaçındık’ denilebiliyorsa, THY Genel Müdürü, yardımcıları ve yönetim kurulu üyelerine aylık 1,2 milyon TL maaş verebiliyorsa, yandaş müteahhitlerin milyarlık vergi borçları bir çırpıda siliniyorsa kusura bakmayın Merkez Bankası da zarar eder ülke de iflas eder..!

Ülkemiz iflas etmiştir kardeşim. Kim ne derse desin, ‘dost acı söyler’  israf, talan ve yolsuzluklar böyle devam ederse bir yıla kalmaz memur maaşları bile ödenemeyecek!

Bu daha iyi günlerimiz. Hazineden bir anda milyarlarca Dolar ve kilolarca altın kayboluyorsa ve bunun hesabını kimse vermiyorsa, 6 ayda bir Merkez Bankası Başkanı değişiyorsa bu ülkede bir şeyler doğru gitmiyor demektir.

Ne kadar tasarruf yaparsanız yapın çöküş başlamıştır beyler…

BİZDEN SÖYLEMESİ

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları